23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoDobra novica: Novih okužb v trboveljskem domu ni

Dobra novica: Novih okužb v trboveljskem domu ni

Po drugem testiranju vseh stanovalcev in zaposlenih direktorica Danica Hren sporoča dobre novice, in sicer da novih okuženih trenutno ni.

Prve stanovalce iz rdeče cone so že preselili nazaj v svoje sobe, tudi nihče ni več na bolnišničnem zdravljenju. Do konca tedna ali začetka prihodnjega pričakujejo, da bodo iz rdeče cone preselili nazaj v sobe prav vse stanovalce. V samoizolaciji je le še ena zaposlena, vsi ostali so že vključeni v proces dela.

»Življenje v domu počasi prihaja na ustaljena pota« zadovoljna poroča direktorica, ki je vesela, da so v manjših skupinah stanovalci tudi že zunaj in se odpravijo na sprehod. Lahko se znova družijo po nadstropjih, ob upoštevanju razdalje in priporočil NIJZ.

V Trbovljah so v rdeči coni doma imeli 8 stanovalcev, zunanjo rdečo cono so pripravili v knjižnici trboveljske nove cerkve, a je ni bilo potrebno koristiti. Če bi prišlo do ponovnega izbruha in večjega števila okuženih, bo prostor primerno pripravljen.

Stanovalci se dobro počutijo in se veselijo vsakega trenutka posebej. »Pot do cilja je bila težka, ampak s skupnimi močmi je uspelo« pravi Hrenova, ki ne more prehvaliti sodelovanja vseh deležnikov: Od srčnih sodelavcev, do predane zdravnice dr. Darje Logar, higieničarke Vesne Jurkovšek in seveda vseh deležnikov širše lokalne skupnosti. Zaradi zaupanja svojcev, še doda direktorica, pa so zaposleni v domu s toliko več energije in zagona lahko prebrodili naporno situacijo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...