-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Kar je na svetovnem tržišču sedaj tudi za trboveljske dijake

Da imajo trboveljski učenci nov prostor, prispevala podjetja tudi iz drugih držav Evrope.

-- OGLAŠEVANJE --

Na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje imajo novo učilnico, ki je namenjena dijakom smeri Inštalater strojnih inštalacij. Šola jo je opremila s pomočjo donatorjev.

Šola povezana z gospodarstvom

Na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje se vedno bolj STPŠ učilnica5povezujejo z gospodarstvom, s podjetji iz Zasavja, Slovenije in tudi Evrope. Z njimi so se povezali tudi pri opremljanju nove učilnice v stari šolski stavbi na Novem domu, ki je namenjena praktičnemu učenju dijakov v programu Inštalater strojnih inštalacij.

STPŠ učilnica3Učilnico so postopno opremljali pet let. »Danes pa so v njej dostopni vsi deli in materiali, ki so na tem področju dostopni na svetovnem tržišču,« razlaga učitelj strokovnih predmetov Miroslav Romih.

STPŠ učilnica2S praktičnim poukom v takšni učilnici dijaki pridobijo dragocene izkušnje, ki jih lahko uporabijo že med opravljanjem prakse ter tudi kasneje, ko se zaposlijo. »Na naši šoli se dijaki učijo s tistimi elementi, ki jih bodo uporabljali, ko se bodo zaposlili,« pove Romih. Dijakom je za učenje na voljo tudi celotna kopalnica z vsemi potrebnimi inštalacijami.

Opremljanje takšne učilnice pa bi bilo za šolo nemogoče brez pomoči donatorjev. »Celotna naložba je stala dobrih 140 tisoč evrov, od tega je bilo 30 do 40 odstotkov donacij v materialu, ostalo pa so nam donatorji dali eksponente, ki so zdaj na voljo dijakom,« razlaga ravnateljica Marjetka Bizjak.

V naložbo se je vključilo 157 podjetji, od tega 63 podjetij iz Slovenije, od tega tri iz Zasavja. Ostalih 94 podjetij, ki so sredstva namenila za vzpostavitev učilnice pa prihaja iz posameznih evropskih držav, največ iz Nemčije. Ravnateljica še dodaja, da se podjetja vedno bolj zavedajo pomena vključevanja v izobraževanje svojih bodočih kadrov in s šolo tudi vedno več sodelujejo, a ima tudi gospodarstvo omejene finančne možnosti za pomoč pri takšnih projektih.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --