17.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoDigitalna spletna karta Trbovelj, ki bo pokazala na točke dostopne gibalno oviranim

Digitalna spletna karta Trbovelj, ki bo pokazala na točke dostopne gibalno oviranim

Že v tem mesecu bo dostopna spletna karta, ki jo izdeluje Geodetski inštitut Slovenije. Prilagojena bo najnovejšim IKT tehnologijam, na njej pa bodo razvidne lokacije na območju Trbovelj dostopne za gibalno ovirane osebe.

Kako bo spletna karta delovala?

Na spletni strani Občine Trbovlje bo na voljo povezava do karte, kjer bodo označene lokacije in poti, ki so prijazne gibalno oviranim. Geodetski inštitut Slovenije je namreč že med poletjem izvedel terenski ogled in zajel podatke, zato bo vsebina na spletni karti kar se da aktualna. Spletna karta, ki bo med drugim tudi večjezična, bo omogočala, da jo občina sama dopolnjuje in ažurira, prilagojena bo prikazu na različnih napravah ter bo posamezniku omogočala prilagajanje lastnosti vsebine (barve, merilo, prosojnost) ter izvoz podatkov.

»Veseli smo, da bo projekt kmalu zaživel, saj je to še en korak do izboljšanja kvalitete bivanja za občane, ki so gibalno ovirani, kot tudi za gibalno ovirane obiskovalce našega mesta,« povedo na trboveljski občini.  Le petina slovenskih občin je pristopila k temu projektu, in ponosni smo, da so Trbovlje ene izmed njih.

Pri tem pa velja omeniti, še naštevajo na Občini, da je bila pri projektih občine v zadnjih letih  posebna pozornost posvečena prilagoditvi prostora za gibalno ovirane. Gre za večje in manjše posodobitve, ki pa so bistveno olajšale življenje gibalno oviranim. Ena večjih je bila ureditev dvigala v stavbi Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje in Zavoda RS za zaposlovanje, pa tudi poglobitev nekaterih robnikov pri prehodih za pešce, nova parkirna mesta za invalide, avtobusna postajališča z Braillovo pisavo v Gabrskem in v Bevškem, taktilne oznake na večjih križiščih in prehodih za pešce. »Ker pa verjamemo, da je možnosti za izboljšave še več, bomo v tej smeri tudi nadaljevali,« obljubijo.

Po več letih čakanja dvigalo postavljeno in v funkciji

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo,...