16.4 C
Trbovlje
sobota, 10. junija 2023
ZON.siAktualnoGibalno ovirani otroci brez dvigala prikrajšani

Gibalno ovirani otroci brez dvigala prikrajšani

Otroški oddelek je v nadstropju, zato otroci, ki so gibalno ovirani, po gradivo ne morejo oziroma ne morejo sami. Oče 9-letnega šoloobveznega dečka, ki je na invalidskem vozičku pojasnjuje, “takšni otroci so velikokrat prikrajšani knjižnice, ker ni vedno dovolj rok, da bi jih nosile v višja nadstropja”, obenem pa je želja ta, da si otrok knjige iz polic izbere sam, tako kot vsi ostali.

Foto: Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

Trenutno se pripravlja vsa potrebna dokumentacija za vgradnjo dvigala v prostore knjižnice. Lastnikov iste stavbe je več, zato, kot pojasnjujejo na trboveljski občini, bo vse odvisno od konsenza, ki ga bodo dosegli med vsemi. Torej za dvigalo bo potreben dogovor in strinjanje vseh lastnikov.

Direktorica knjižnice Katra Hribar Frol si optimistično želi, da bi se projekt dvigala realiziral v najkrajšem možnem času, v roku enega leta.

Katra Hribar Frol

Predlog Trboveljčana, da bi otroški oddelek prestavili v nižje nadstropje ni bil realiziran, ker s tem ne bi nič rešili, pravi direktorica. Bi pa oviro postavili za vse odrasle invalide in starejše občane, zato je potrebno rešitev iskati drugje.

Če dvigala ne bo kmalu, nam še zaupa Hribar Frolova, bodo začasno uredili del otroškega gradiva v spodnje nadstropje, na oddelek za odrasle. Spet pa to ni ne idealno, ne dolgoročna rešitev.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mladoletnik iz Hrastnika pobegnil od doma, a so ga policist izsledili

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in lahkimi telesnimi...
X