-- OGLAŠEVANJE --

Delavce iščejo na vsakem koraku, pa še vedno 1500 brezposelnih v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Slika zasavskih brezposelnih – teh je trenutno 1559 – kaže, da je največ takšnih med 40 in 59 letom z osnovno šolo ali brez ali pa z nižjo poklicno izobrazbo. Več kot polovica je dolgotrajno brezposelnih, nad slovenskim povprečjem smo v Zasavju tudi po številu brezposelnih invalidov.

Da nastaja vrzel med ponudbo in povpraševanje na trgu dela, so delodajalci svetovalkam na Zavodu navedli razloge – da iskanega kadra ni, da kandidatom manjka znanj, veščin in kompetenc in da se kandidati za delo ne odločijo, zaradi neugodnih delovnih pogojev – denimo izmensko delo, delo ob vikendih in praznikih, prenizke plače, težko fizično delo …

Zasavje šteje 1559 brezposelnih, več je moških (842)

Občina št. brezposelnih
Hrastnik 302
Litija 337
Trbovlje 609
Zagorje 311

 

Trenutno se delodajalci, po besedah Vilme Strniša iz trboveljske enote Zavoda za zaposlovanje, največ poslužujejo programa Usposabljanje na delovnem mestu, kjer lahko kandidate v enem, dveh ali treh mesecih preizkusijo »na račun« zavoda, saj brezposelni sklene pogodbo z Zavodom. V lanskem letu so v Zasavju večkrat izkoristili tudi spodbujanje zaposlovanja s projektom Zaposli.me, ki je omogočil delodajalcu subvencijo za težje zaposljive posameznike.

V tem letu bodo zasavski delodajalci najbolj iskali izolaterje, orodjarje, zidarje, upravljalce strojev, varilce, monterje, serviserje, učitelje razrednega pouka, varnostnike, čistilce in delavce za preprosta dela v predelovalni industriji.

»Naraščanje zaposlenosti in upadanje brezposelnosti se bosta sicer nadaljevali, v letu 2023 (glede na makroekonomske napovedi) ob nižji gospodarski rasti pa vseeno pričakujemo manj intenzivno rast zaposlovanja in skromen upad brezposelnosti,« še napoveduje Vilma Strniša.

Pol milijona evrov za zaposlitve Zasavcev

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Iz pašnika v Ravenski vasi je neznani tat odpeljal koze

PP Trbovlje Policisti so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijaviteljica je na območju Trbovelj izgubila mobilni telefon znamke Xiaomi Redmi note 11, ki si ga...
-- OGLAŠEVANJE --