-- OGLAŠEVANJE --

Pol milijona evrov za zaposlitve Zasavcev

-- OGLAŠEVANJE --

Preko 14 milijonov evrov je namenjenih za izvajanje programov javnih del v Sloveniji, v trboveljskem območju, ki zajema celotno Zasavje je na voljo dobre pol milijona evrov. V občini Trbovlje in Hrastnik znaša delež Zavoda RS za zaposlovanje pri financiranju plače 60%, v Zagorju, v Litiji in Šmartnem 50% plače. 

Objavljeno je Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2023. Javno povabilo je namenjeno izboru programov javnih del za leto 2023 z vseh področij Kataloga programov javnih del. Na voljo je 14 milijonov evrov iz proračuna Republike Slovenije. Za OS Trbovlje dobrih 560.000 evrov – (337.690 € za programe socialnega področja in 225.126 € za druga področja). V občini Trbovlje in Hrastnik znaša delež Zavoda RS za zaposlovanje pri financiranju plače 60%, v Zagorju, v Litiji in Šmartnem 50% plače.

Okvirno število možnih vključitev je 2.000 dolgotrajno brezposelnih

Na podlagi javnega povabila se sofinancirajo stroški zaposlitve dolgotrajno brezposelnih v programih javnih del pri neprofitnih delodajalcih. Programi se lahko izvajajo na področjih socialnega varstva, vzgoje in izobraževanja, kulture, okolja in prostora, kmetijstva in na drugih sorodnih področjih.

V programe javnih del se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe, ki jih napoti Zavod. Kot dolgotrajno brezposelne osebe štejejo tudi osebe, ki so bile pred in po nastopu začasne nezaposljivosti prijavljene v evidenci brezposelnih oseb 12 mesecev ali več. Zavod bo v izbrane programe javnih del s področja socialnega varstva napotoval dolgotrajno brezposelne osebe, med njimi tudi prejemnike denarnega nadomestila, ki se odločijo za vključitev v program javnega dela v času trajanja pravice do denarnega nadomestila.

Prednost pri vključitvi bodo imeli invalidi in dolgotrajno brezposelne osebe, ki so več kot 2 leti neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Dolgotrajno brezposelna oseba je lahko vključena v javna dela največ eno leto, zaradi stanja na trgu dela pa se lahko ponovno vključi, vendar pri istem izvajalcu javnih del najdlje še za eno leto.

Ponudbo za javna dela se pripravi in elektronsko odda na Portalu za delodajalce. Oddaja ponudbe bo možna od odprtja javnega povabila, to je od 11. 11. 2022.

Več kot 500 Zasavcev je brezposelnih že več kot tri leta

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --