25.8 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoDanes prost prehod občinskih meja, odprte vse trgovine

Danes prost prehod občinskih meja, odprte vse trgovine

Glede na vladni semafor smo v Sloveniji uradno v oranžni fazi in po tem, ko so konec tedna sprejeli nove odloke, jih večina velja od danes.

Tako je znova dovoljeno prehajanje med občinami in regijami, lahko se zbira do deset ljudi. Lahko se odprejo tudi vse trgovine, predpogoj pa je tedensko testiranje zaposlenih. Po novem odloku, razen pri uporabi žičniških naprav, se v nobeni dejavnosti ne zahteva več negativen covid test za potrošnika. Poleg smučarjev bo moralo imeti negativni test, ki ni starejši od sedmih dni, tudi osebje na smučišču, ki je v neposrednem stiku z uporabniki.

Danes so po dolgem času v svoje razrede stopili tudi slovenski učenci in dijaki, razen tisti iz vzhodnega dela Slovenije, saj imajo v tem tednu počitnice.

Slika v Zasavju je, glede na pretekle mesece, vsekakor vzpodbudna. V zadnjih dveh mesecih se je število aktivno okuženih na posamezen dan v Zasavju ves čas vrtelo med 500 in 600. Po zadnjih podatkih na covid sledilniku je teh trenutno 279, še vedno največ v Litiji.

Zasavje pa ohranja zadnje – a najboljše mesto tudi po 7 dnevnem povprečnem številu novih potrjenih primerih na 100.000 prebivalcev in v vseh kazalnikih, ki jih Vlada upošteva pri ocenjevanju stanja na nivoju regij Zasavje zaseda zadnje, a v resnici prvo mesto.

Zasavske pediatrinje odločno PROTI zaprtju šol in vrtcev!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...