20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.siAktualnoKorona kriva za odpoved 15 porok v Zasavju?

Korona kriva za odpoved 15 porok v Zasavju?

Dobrih 150 parov je dahnilo usodni da v letu 2019 v revirskih krajih. Približno 17 odstotkov več kot letošnje leto, zaradi epidemiološke situacije je bilo odpovedanih 15 porok, cel kup prestavljenih.

Največ porok v Zasavju beležijo v Litiji, kjer so lani sklenili 59 zakonskih zvez, le 4 manj pa v letošnjem letu. Kar osem porok so odpovedali, »ker sta želela zaročenca imeti tradicionalen obred z večjim številom svatov ali pa vsaj z ožjo družino in brez mask” poroča Franc Props načelnik litijske upravne enote. Prav toliko kot odpovedali, so jih tudi prestavili ali na kasnejši datum letos ali pa prihodnje leto.

Letos v Zasavju 129 parov iz “koruzništva”

V Zagorju se je lani poročilo 40 parov, letos 34 (do novembra). V letošnjem letu so dve poroki odpovedali, kot pojasnjujejo na zagorski upravni enoti pa “zaradi ukrepov za zajezitev okužb ni bila prestavljena nobena poroka”.

Nekaj manj parov je stopilo v zakonski stan v Trbovljah – v letu 2019 34, letos 29. Zaradi epidemiološke situacije je bila ena poroka odpovedana, ostale pa prestavljene na datume z milejšimi ukrepi.

Največji upad porok iz lanskega na letošnje leto je bil v Hrastniku, kjer so 22 parov leta 2019 povezali v zakonski jarem, letos le 11. Odpovedali so 4 poroke.

Ni vrag, da se ne bi vprašali, kako pa je covid vplival na razveze. Tudi to smo preverili in v kratkem bomo predstavili še število razvez zasavskih zakonskih parov za leto 2019 in to posebno leto 2020.

Zasavje: Poroke v hribih, ob slapu ali kar doma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...