-- OGLAŠEVANJE --

Čisti zobje trboveljskih osnovnošolcev

-- OGLAŠEVANJE --

V letošnjem šolskem letu je potekalo že 38. Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani, ki ga organizira Stomatološka sekcija SZD (Slovenskega zdravniškega društva) med slovenskimi osnovnošolci. 

Zelo smo veseli, pravijo v ZD Trbovlje, da se vodstva šol in učitelji zavedajo pomena preventivnega programa in so tekmovanje sprejeli z odprtimi rokami. Izvajalka Vzgoje za ustno zdravje v ZD Trbovlje je nenapovedano prihajala v razrede in preverjala čistost zob učencem od 1. do vključno 5. razreda. V Občini Trbovlje je sodelovalo 654 otrok iz 40 razredov.

Ni pa šlo zgolj za preverjanje, ampak tudi za učenje pravilnih tehnik umivanja zob, pogovor o napakah, ki jih delajo, kako le-te odpraviti. Sestra pa je odgovarjala tudi na njihova vprašanja.

Stomatološka sekcija SZD (Slovenskega zdravniškega društva) je za zmagovalne razrede organizirala prireditev v Dvorani Tivoli. Tako so letos na prireditev peljali 3.c iz OŠ Trbovlje in 4.a iz OŠ Tončke Čeč. Zabavali so jih Dunking Devils in Polkaholiki.

Predstavniki zobozdravstva v ZD Trbovlje in ravnateljice šol so se dogovorili, da v naslednjem šolskem letu na zaključno prireditev peljejo zmagovalne razrede OŠ Ivana Cankarja in OŠ Alojza Hohkrauta. Vsi zmagovalci so prejeli tudi praktično nagrado. “A ne pozabimo, največja nagrada vsakega posameznika je zdrav in lep nasmeh. Vsem sodelujočim, predvsem pa zmagovalcem, iskreno čestitamo,” je ob zaključku dejala diplomirana medicinska sestra Nina Medvešek.

Posebna moč otroških risbic in misli, ki med ljudi prinesejo dobro voljo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --