-- OGLAŠEVANJE --

Če ne bo sprememb, Zagorjani obljubljajo izstop iz skupne redarske službe

-- OGLAŠEVANJE --

Nezadovoljstvo z delom zasavskega medobčinskega redarstva je izkazal zagorski župan, ki je povedal, da če ne bodo našli rešitve, je mogoče, da Zagorjani iz skupnega redarstva celo izstopijo. 

Ne samo Zagorjani, tudi Trboveljčani, kjer sedež redarstva je, želijo spremembe v ureditvi in delu lokalne redarske službe. Kritika županov leti predvsem na redko prisotnost redarjev ob popoldnevih in vikendih.

Najprej je potrebno pojasniti, da občina sicer brez težav izstopi iz skupne službe, a potemtakem po zakonu mora sama zagotoviti redarja ali redarsko službo. In tudi, čeravno so župani kritični do načina dela redarjev, je naloga občine, da pripravi program in obseg dela občinskega redarstva, tega nato še potrdi občinski svet in na koncu to redarska služba le izvaja.

Potrebujejo redarje popoldan in ob vikendih

Da jih ni popoldan, jih ni med vikendi, je na zadnji marčevski seji očital Matjaž Švagan, ki je odločen, da so na tem področju potrebne spremembe. Tudi drži, da so na to temo župani že sedeli skupaj. Kar je potrdil tudi Trboveljčan Zoran Poznič, ki pravi, da se s tem dolgo ni nihče ukvarjal, “to so stvari, ki so bile pometene pod preprogo,” je dodal in obljubil, da je zdaj čas za spremembe.

Poznič rešitev vidi v opolnomočenju redarske službe, kar pomeni nove zaposlitve, obenem pa tudi reorganizacijo dela.

Sebastjan Zmrzljak

Medobčinsko redarstvo, ki deluje na področju treh zasavskih občin ima zaposlene 3 redarje na terenu. Vsak od njih dela en dan v tednu popoldan, prilagajajo se dogodkom v lokalnem okolju, nam je povedal njihov vodja. Kadar jih potrebujejo na prireditvah ali, če se ugotovi težava, ki jo je zaznati le ob vikendih, tudi takrat prerazporedijo delo tako, da so redarji prisotni, poroča vodja redarjev in inšpektor Sebastjan Zmrzljak, ki prizna, da bi jim pošteno prav prišla kakšna dodatna zaposlitev.

Do Zmrzljaka informacija o nezadovoljstvu z delom njihove službe ni prišla, zato ni želel komentirati županovih kritik. Pojasnil je, da kljub majhnemu številu zaposlenih poskušajo spremljati najbolj problematične vsebine – ne glede na to ali se zgodijo popoldan ali ob vikendih. Je pa tudi treba vedeti, kot pravi, da redarstvo ni interventna služba kot policija.

Parkiranje v Trbovljah: v petih letih za polovico manj prekrškov

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

NEVERJETNO: Projekta trboveljskih dijakov z mednarodno postajo poletela v vesolje

Na Mednarodni vesoljski postaji so astronavti uporabljali program, ki so ga napisali dijaki 2. in 3. letnika Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Dijaki...
-- OGLAŠEVANJE --