12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualnoBodo sramoto na Polaju le uredili?

Bodo sramoto na Polaju le uredili?

Po komaj 15 letih od izgradnje večnamenske športne dvorane Polaj v Trbovljah, v kateri prirejajo državna in mednarodna tekmovanja, tako dvorana kot njena okolica dajeta vtis zanemarjenosti in propadanja.

Manjkajoče plošče, iztrgana izolacija

Fasada je že več let v slabem stanju, na več mestih manjkajo plošče, izolacija je iztrgana, okolica pa pogosto nasmetena.

Na Zavodu za šport Trbovlje, ki je upravljalec dvorane na Polaju, pravijo, da bodo upravni odbor Športnega društva Polaj, ponovno, tako kot so to storili lani, seznanili z omenjeno problematiko.

»Zamenjava granitnih fasadnih plošč bo ponovno dana v načrt za leto 2016. Upamo, da bodo na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport načrt potrdili oziroma odobrili investicijo,« so odgovorili na vprašanje, kdaj bodo popravili fasado. O namestitvi kamer, s katerimi bi lahko nadzorovali okolico dvorane, pa trenutno ne razmišljajo.

 

Sanacija bi stala 25.000 evrov

»Okvirna ponujena cena za celotno sanacijo fasade je 25.000 evrov, seveda pa bo izveden razpis, ko bo čas zato,« pravijo na Zavodu za šport Trbovlje. »Sodelovati bomo morali z ministrstvom, da vidimo, kakšne so zmožnosti v proračunu,« je pred časom na vprašanje o sanaciji odgovorila trboveljska županja Jasna Gabrič. Po pogodbi namreč 30 odstotkov materialnih stroškov za športno dvorano Polaj pokriva ministrstvo.


Športno dvorano Polaj uporabljajo dijaki Srednje tehniške in poklicne šole, šolarji osnovne šole Tončke Čeč ter različna športna društva za treninge in tekmovanja, v njej potekajo kulturne in zabavne prireditve. Lastništvo dvorane si delita država in občina Trbovlje, ki sta se po 13 letih uspeli dogovoriti o delitvi upravljalskih deležev pri obratovalnih stroških, tekočem in investicijskem vzdrževanju. Ministrstvo in občina si zdaj obratovalne stroške delita v razmerju 30 : 70.


- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...