0.4 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoBo rešitev prehitela najhujšo tragedijo ali obratno?

Bo rešitev prehitela najhujšo tragedijo ali obratno?

Problem, ki se vleče že leta in leta in se po letih opozarjanj pravzaprav ni zgodilo nič, je vnovič izpostavil občinski svetnik Drago Kočar. “Samo upam in čakam, da se tragedija ne bo zgodila preden boste imeli elaborat na mizi,” je pokazal na nevarnost šolarjev in ostalih pešcev, ki se po Ulici španskih borcev vsakodnevno spuščajo v dolino in vračajo nazaj.

Kritičen do birokratskega odgovora Občine Trbovlje, je Kočar na seji ponovno pritisnil na občino k iskanju takojšnjih rešitev. Predlagal je postavitev znaka za merjenje hitrosti ter pokazal na policiste in redarje, naj spremljajo promet v jutranji konici, da bodo sami ocenili, kakšno je stanje.

“V izdelavi je Elaborat prometne varnosti, ki bo končan v mesecu juniju in bo predstavljen na naslednji seji občinskega sveta,” odgovarjajo na občini in obljubljajo, da bodo na osnovi le tega izvedeni nadaljnji ukrepi.

Glede na županovo obljubo na seji v sredini aprila, torej da bodo z reševanjem problematike pričeli že v naslednjem tednu pa sporočajo: “Kontrola prometa je bila v zadnjem času večkrat izvedena s strani redarjev MIR-a. V času njihove prisotnosti kršitev prometnega režima ni bilo.” Zato na občini ocenjujejo, da je bila večja disciplina voznikov posledica prisotnosti redarske službe. “Kljub temu pa se zavedamo, da to ni dolgoročna rešitev, ampak zgolj začasni ukrep, zato je občina pristopila k izvedbi elaborata, ki bo podlaga za določitev prometne ureditve omenjenega odseka.”

Otroci v nevarnosti, občina in država pa se ne moreta zmeniti

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa...