-- OGLAŠEVANJE --

Otroci v nevarnosti, občina in država pa se ne moreta zmeniti

-- OGLAŠEVANJE --

“Naši otroci so vsak dan v nevarnosti, ker na avtobusno postajo tečejo čez cesto, kjer ni prehoda za pešce” nas opozori bralka, ki se skupaj s sokrajani že več let sprašuje, kje se je zalomilo.

Prehoda za pešce nimajo

Vsi, ki prihajajo iz Slatnega in Črdenca na avtobusno postajo prehoda za pešce nimajo. Če bi hoteli prečkati cesto pravilno, torej čez prehod, bi se morali odpraviti daleč v hrib in potem spet nazaj na avtobusno postajo. Daleč naokrog.

Tomaž Sihur

Na občini Hrastnik primer poznajo, nam potrdi Tomaž Sihur iz oddelka za okolje in prostor. “Glede prehoda smo pobudo dali tudi mi, vendar je bilo do sedaj stališče DRSI negativno”, kljub temu pa so na občini z aktivnostmi za prometno varnost nadaljevali. Zahteva, da se z znižanjem hribine zagotovi preglednost ovinka, kar je že bil predlog, pa ni izvedljiva, še doda Sihur.

Na DRSI pravijo, da je vse v rokah občine

In smo potrkali še na vrata Direkcije za infrastrukturo, kjer nam pojasnijo, da gre za avtobusni postajališči, ki sta locirani znotraj naselja Dol pri Hrastniku, kjer velja splošna omejitev 50 km/h. “V skladu s 47. členom Zakona o cestah je za gradnjo prometnih površin, objektov in naprav, ki so potrebne na, ob, pod ali nad voziščem državne ceste ter za ureditev prehodov za pešce v naselju, ki so potrebne zaradi pretočnosti in varnosti državne ceste, investitor občina” zapišejo v odgovor na vprašanje, ali bi pri avtobusni postaji v Črdencu lahko vendarle postavili prehod za pešce.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --