10.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoBi radi vozili Rogličevo kolo?

Bi radi vozili Rogličevo kolo?

Kolesarski navdušenci in drugi interesenti lahko vse do nedelje, 27. 12., licitirate za kolo našega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča. Na licitaciji so Primoževa kolesa s Toura, klasike in španske pentlje.

Ekipa Jumbo Visma, za katero tekmuje naš as, je zamenjala kolesarskega opremljevalca in se tako poslovila od Bianchia. Trenutno je največ zanimanja za kolo Bianchi Oltre XR4 2020 Celeste z rdečimi detajli, na katerem je Roglič pripeljal v cilj letošnje Vuelte v Madridu, dirkal na Touru in osvojil naslov državnega prvaka v cestni vožnji.

Na dražbi je tudi Primožev črni kolesarski dragulj za kronometer Bianchi Aquila TT Nero. Na njem si je prikolesaril številne izvrstne uspehe, doživljal pa tudi grenke trenutke, saj je na kronometru na Planche des Belle Filles (Planota lepih deklet) izgubil dirko po Franciji.

Na dražbi tudi kolo z enodnevne klasike

Dražitelji se bodo vse do nedelje potegovali lahko tudi za Bianchi Oltre XR4 2020 Nero, na katerem je dosegel zmago na enodnevni klasiki Liege-Bastogne-Liege. Gre za eno najbolj senzacionalnih zmag v njegovi karieri, saj je v cilju presenetil svetovnega prvaka Juliana Alaphilippeja, ki je v znak proslavljanja že visoko dvigoval roki.

Pisali kolesarsko zgodovno

Jumbo Visma bo prihodnje leto tekmoval na kolesih Cervelo, s katerim je podpisal večletno pogodbo. Kot je pred časom pojasnil Richard Plugge, izvršni direktor Jumbo Visma, je Cervelo inovativni proizvajalec koles z najbolj napredno tehnologijo. »Prepričan sem, da lahko skupaj razvijamo še hitrejša kolesa. Biti boljši, biti hitrejši je naš vsakdanji cilj. Tako kot mi je Cervelo nizozemska globalna blagovna znamka.« Na nova kolesa poleg moške ekipe prehaja tudi ženska ekipa.

Jumbo Visma na dražbi, ki so jo poimenovali Naj vozi še naprej (Continue the Ride)  prodaja 29 koles, s katerimi so kolesarji nizozemskega kluba pisali izjemno kolesarsko zgodovino in si zato v klubu želijo, da so še naprej v uporabi. Ker so kolesa rabljena, imajo lahko nekaj znakov poškodb, prav tako nanje kupci ne dobijo garancije.

Za Oltre XR4 2020 Celeste so trenutno dražitelji ponudili 7500 evrov, za Aquilla TT Nevo 6200 evrov in za Oltre XR4 2020 Nero 6500 evrov. Nikakor pa ne gre pozabiti, da bo moral srečni dražitelj ki bo za kolo ponudil največ, plačati tudi prevoz kolesa iz Nizozemske do svojega doma. Komu konkretno bodo v klubu namenili zbrana sredstva, niso sporočili, naj bi pa denar služil v podporo mladim kolesarjem.

Lani 30 tisočakov za Botrstvo

Naj spomnimo, da se je lani na licitacije v projektu Botrstvo in Vala 2020 Primoževe rdeče majice, v kateri je zmagal na Vuelti, steklo 30 tisočakov. Denar so namenili mladim športnikom, ki zaradi pomanjkanja ne morejo na kolo, na smuči, v plesne in športne dvorane, v bazene in stadione, ki potrebujejo pomoč, da bo njihov talent lahko dobil priložnost in razprl krila.

Dostop do licitacije tukaj

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...