-- OGLAŠEVANJE --

‘Bazen, pomfri in hotdog’ časov ni več

-- OGLAŠEVANJE --

“Takoj, ko prideš v občino, vidiš hotel Medijske toplice in dobiš negativno podobo, kar je razumljivo,” pravi zagorski župan Matjaž Švagan. In čeprav Zagorju priznavajo nadpovprečne slovenske uspehe, njihova ahilova peta na področju turizma ostaja. In kot še pravi prvi mož Zagorja, dokler Medijske toplice ne bodo rešene, bo težko kaj bolje.

Župan s stečajnim upraviteljem in cenilcem lani v MT:

Bazeni sami po sebi težko ustvarjajo kaj več kot pozitivno nulo, največkrat celo izgubo. Dodatna ponudba je tista, ki daje plus. Švagan verjame, da prihaja čas, ko bo treba sprejeti odločitve glede Medijskih toplic in kar podreti ne gre, saj so v kompleksu še lastniški lokali.

Švagan: “Bazen občina mora imeti in ta mora biti v Medijskih toplicah”

Želja Zagorjanov je, da bi bazen brezplačno prenesli v lastništvo občine, a preranih obljub ne gre dajati. Če bo občina Medijske toplice res odkupila ali dobila pod svoje okrilje, so trenutno na prednosti listi še drugi investicijski projekti, kot je telovadnica za osnovno šolo in drugi infrastrukturni projekti.

Občina namreč rešitve Medijskih toplic ne more vključiti v evropske projekte, poudarja Švagan, niti ni na voljo razpisa, kamor bi le to lahko umestili in pridobili vsaj del sredstev. Tako bo občina mogla iskati drugje. Recimo v javno-zasebnem partnerstvu, z dodatno ponudbo, ki bi bazen finančno držala “nad vodo”. Časov, ko so na bazenu prodajali samo pomfri in hotdog ni več.

Še enega županskega mandata dolgoletni župan noče napovedati, zato pravi: “Kdorkoli bo v naslednjem mandatu tukaj, bo moral Medijske toplice rešiti in čakati na primeren trenutek.”

SORODNI ČLANKI:

Resnica o nakupu Medijskih toplic

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --