-- OGLAŠEVANJE --

Resnica o nakupu Medijskih toplic

Prodaja nekoč veličastnega bazenskega kompleksa s hotelom je zapletena. Postopki še niso stekli, vse bo odvisno od upnikov.

-- OGLAŠEVANJE --

Dogovori o prodaji deleža v podjetju Hotel Medijske Toplice so bili opravljeni konec leta 2015. Kupec bi bilo podjetje, ki je bilo registrirano zaradi možnega nakupa,” nam je povedal Aleš Zupan, direktor podjetja BIRO ZA poslovne storitve, ki zasavskemu poslovnežu Romanu Ahacu nudi storitve pri pripravi dokumentacije, analizi stanja, pri razgovorih z upniki in potencialnimi investitorji,…

Ovire pri nakupu Medijskih toplic

Lastniki podjetja Hotel Medijske Toplice so trije – podjetja Meja Šentjur, Avto Celje  – v stečaju in Domine nepremičnine. Za prodajo kateregakoli deleža v tem podjetju morajo dati pisno soglasji vsi 3 lastniki. Pisnega soglasja, pravi Zupan, še ni dal stečajni upravitelj podjetja Avto Celje – v stečaju. Realizacija odkupa je po Zupanovih besedah vezana na soglasje stečajnega upravitelja in stečajnega senata podjetja Avto Celje in tudi morda še na kakšne druge razloge, ki se bodo še pojavili.

“Tehnična ovira je soglasje vseh lastnikov k prodaji deleža, finančna pa je zbrati investitorje in sredstva za poplačila in vlaganja. Ker je zelo majhna verjetnost, da bi se našel zainteresirani investitor oziroma soinvestitor; trenutno ni nikogar, ki bi se zanimal za vlaganje; je največja verjetnost, da bo nad podjetjem Hotel Medijske Toplice predlagan stečajni postopek, v tem primeru, bo nepremičnino Hotel Medijske Toplice prodajal stečajni upravitelj,” pojasnjuje Zupan.

medijske toplice1Morebitni investitorji dobrodošli

Podjetje Hotel Medijske Toplice ima v zadnji dostopni bilanci evidentirano 567.935 evrov finančnih obveznosti in 118.019 evrov poslovnih obveznosti, poleg tega so vpisana poroštva in hipoteke, kar je razvidno iz objavljenih zabilančnih obveznosti, v višini 4.630.446 evrov. “Cena torej ni odvisna od dogovora med kupcem in prodajalcem, ampak je odvisna predvsem od dogovora z upniki, v kakšni višini bodo zahtevali poplačilo,” pravi Zupan.

Kupec deleža bi bilo torej podjetje, ki je registrirano prav v ta namen: “načrt pa je bil zbrati investitorje ali soinvestitorje za potrebna vlaganja. Morebitni zainteresirani investitorji so dobrodošli,” dodaja Zupan.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --