12.2 C
Trbovlje
petek, 22. oktobra 2021
ZON.siAktualno2x krožišče v Hrastniku, letos rušenje ob cesti na Dolu

2x krožišče v Hrastniku, letos rušenje ob cesti na Dolu

Na gradbišče od Bobna proti Čečam se je včeraj odpeljal infrastrukturni minister Jernej Vrtovec. Tam pa je zagotovil, da bodo v Hrastniku zgradili dve krožišči, že letos bodo rušili objekte ob glavni cesti na Dolu in pripravljajo se projekti za gradnjo novega mostu čez Savo.

Minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec

»Veliko je projektov v fazi priprave in smo tik pred objavo enega izmed večjih razpisov«. Trenutno čakajo umeščanje ceste Hrastnik – Zidani Most, ki je, kot pravi minister, izrednega pomena za celotno regijo. Izpostavil je tudi gradnjo dveh krožišč v Hrastniku – pri Sparu in drugo pri tržnici. Ta krožišča bodo in se pripravljajo, je zagotovil, in še navrgel: »odvisno od dolžine mojega mandata«.

Ljiljana Herga, DRSI

Cesto čez Dol bi lahko začeli graditi v prihodnjem letu, če ne bo dodatnih pritožb, odkupljeni so vsi objekti, ki jih bodo porušili še letos. 2,7 milijonov vredna cesta skozi Dol pri Hrastniku je tik pred štartno linijo. Po besedah direktorice Direkcije za infrastrukturo Ljiljane Herga se trenutno dogovarjajo še glede lokalnega priključka. »Računamo da, ko se to dokončno uredi, v drugem letu predvidoma razpis.«

Župan Hrastnika Marko Funkl sodelovanje z ministrstvom ocenjujejo kot plodno. “V lanskem letu smo realizirali izjemno zahteven projekt podvoza na Cesti Hermana Debelaka, letos pa je v teku izgradnja cestnega odseka »Rinaldo« ter preplastitev ter izgradnja ceste Spodnje Marno s prehodom za pešce na Slatnem. V prihodnjem letu naj bi pričeli z izgradnjo ceste skozi nastajajočo OIC Hrastnik, z izgradnjo ceste skozi Dol, pričetkom del na cesti Hrastnik – Zidani most ter izgradnjo dveh krožišč v Hrastniku (pri Sparu ter pri tržnici). Prav tako je ministrstvo naredilo zelo velike korake tudi na področju urejanja preostanka zapiralnih del za RTH, s čimer bo pravočasno urejena tudi cesta na Lešo, ki jo država potrebuje za izgradnjo doma starejših na Leši.”

Hrastnik si obeta nov dom starejših, predpogoj za pridobitev je cesta na Lešo. Minister je včeraj potrdil, da so finančna sredstva zagotovljena, potrditi morajo zakon še poslanci. Enako velja tudi za cesto čez hrib oziroma del ceste, ki je še ostal neurejen. Preprosto povedano – denar je, izvedba pa odvisna od soglasja poslancev in rudnika, ki mora poskrbeti za izvedbo.

Kdaj se začne rušenje hiš in ostalih objektov?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

ZGODBA: Nekdanja radeška županja zbolela za rakom, tri leta kasneje še hčerka

Rak, ne le na dojkah, pač pa vsakršna oblika raka in vsaka resnejša bolezen, je osebna zgodba vsakega posameznika in njegovih svojcev. V prvi...