-- OGLAŠEVANJE --

Župani skupaj s solidarnostnim ministrom o rešitvah za nova stanovanja v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Ena od pomembnih tem, zaradi katere je Simon Maljevac včeraj obiskal Zasavje, je stanovanjska problematika. Minister pravi, da mora vsak državljan imeti možnost da pride do svojega doma. V Trbovljah že imajo parcele namenjene novogradnji, v Hrastniku bi 74 obljubljenih stanovanj na Resnici lahko povečali z drugo fazo na 144 stanovanj, v Zagorju pa se soočajo z največjo težavo – pomanjkanjem zemljišč v javni lasti.

»Naš cilj je jasen. Vsak prebivalec in prebivalka Slovenije mora imeti možnost doma in v to smer bomo delali. To pomeni gradnjo novih stanovanj in obnovo starejših,« je odločno začel pogovor minister za solidarno prihodnost. Nad proaktivnostjo v Zasavju, kjer župani, vsak na svojem teritoriju, že rešujejo stanovanjsko problematiko, je izrazil navdušenje. Da jim bo država priskočila na pomoč, tudi finančno, je obljubil.

V Trbovljah za novogradnjo že imajo parcelo

Zoran Poznič

Da je ministrstvo naklonjeno idejam Zasavcev, je po srečanju strnil trboveljski župan Zoran Poznič, ki je ministru predstavil projekt Njive, ki naj bi jo obnovili, idejo o naselju hiš Na jasni strani Trbovelj, tudi o zazidljivi parceli, kjer je predvidena večstanovanjska gradnja. Na vprašanje, ali so dorekli kaj konkretnega, je Poznič odgovoril, da srečanje ni bilo temu namenjeno. »Dogovorili smo modalitete našega nadaljnjega sodelovanje,« je odgovoril in dodal, da je čas da se začne nov ciklus gradnje najemniških stanovanj za mlade družine.

Združili naj bi zasavske “stanovanjske vsebine” v eno podjetje

V Zagorju trenutno energijo na področju stanovanj vlagajo v gradnjo 25 stanovanj na Lokah. Večstanovanjska stavba, ki jo gradijo skupaj s Spektrom, bo po dveh desetletjih prva stanovanjska gradnja v Zagorju in »tukaj je potrebna samokritika,« je pošteno dodal Matjaž Švagan. Občina sama namreč ne more investirati, saj nima dovolj sredstev. »Smo pa danes naredili korak naprej, kako regijsko oblikovati sklad v prihodnosti na področju regije.« Že dalj časa se izvajajo pogovori, da bi Stanovanjska podjetje Zagorje oziroma del podjetij v primeru hrastniške komunale priključili Spektru. Včeraj so župani z ministrom iskali ideje, kako bi oblikovali svojevrstno podružnico Stanovanjskega sklada RS. Zasavci vztrajajo, da mora biti ta regijsko naravnan in da v občinah ostanejo enote.

Na Resnici naj bi začeli z gradnjo 2024

Projekt izgradnje novih stanovanj na Resnici, ki se vleče že vsaj štiri županske mandate, je prišel do točke, kjer so vsa zemljišča pripravljena za gradnjo. Župan Marko Funkl si želi, da bi tretjina od 72 stanovanj bila lastniških, z vizijo, da bi jih povezali v stanovanjsko zadrugo. Funkl je ministra pozval, da vsebino dorečejo do poletja, je pa tudi povedal, da prioriteta je začetek gradnje 2024, ne glede na način, kako se bodo stanovanja oddajala ali prodajala. Z urejenimi lastniškimi razmerji, so v Hrastniku odprli možnost za gradnjo tudi druge faze, kar pa bi pomenilo 144 novih stanovanj v Hrastniku.

Za 300.000 evrov stanovanj naj bi še letos prodala občina

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --