-- OGLAŠEVANJE --

Za 300.000 evrov stanovanj naj bi še letos prodala občina

-- OGLAŠEVANJE --

Ni seznama stanovanj, ki jih bo občina v letošnjem letu prodala. “Ko postane stanovanje prosto najemnikov, občina presodi, kakšen investicijski vložek bi bil potreben, za obnovo tega stanovanja. V primerih, ko ugotovimo, da je za obnovo potreben večji investicijski vložek, takšno stanovanje prodamo,” pojasnijo na Občini Trbovlje.

Nekaj stanovanj bodo letos prodali mladim

Zato ne obstaja seznam, ki bodo v kratkem predmet prodaje, temveč se odločajo sproti. Ko postanejo stanovanja prosta najemnikov, se odločijo, ali je prodaja utemeljena. Za leto 2023 imajo načrtovano prodajo stanovanj v skupnem znesku 300.000 evrov. Sicer pa ima ta trenutek Občina Trbovlje v lasti 483 stanovanj ter 10 bivalnih enot.

Stanovanjski fond v Trbovljah ne bodo večali, vsaj ne fond v lasti občine. Bodo pa poleg stanovanj, ki se spraznijo letos prodali tudi nekaj stanovanj obstoječim najemnikom, predvsem mladim občanom.

–>Situacijo z občinskimi stanovanji v Zasavju smo pregledali lani poleti. Kje je najmanj in kje največ stanovanj?

Kaj pa se dogaja z blokom na Savinjski?

Že pred časom smo pisali o zemljišču trboveljske občine, kjer bi lahko zgradili blok v “Kovinarskem naselju”. Za omenjeno območje se je zanimal celo Dewesoft, v prejšnjem občinskem režimu pa so bile ideje, da bi blok zgradili v javno zasebnem partnerstvu ali celo povsem gradnjo prepustili zasebniku – seveda pod omejenimi pogoji.

Kot povedo danes na občini je v pripravi OPPN za območje, kjer bi bil zgrajen nov objekt na Savinjski cesti. Sprejem prostorskega akta se predvideva še v tem letu, hkrati z izdelavo tega akta pa se izdeluje tudi dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja, tega naj bi vložili po sprejetju prostorskega načrta.

FOTO: V Trbovljah nov stanovanjski blok s 24 do 36 stanovanji

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --