today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZa 300.000 evrov stanovanj naj bi še letos prodala občina

Za 300.000 evrov stanovanj naj bi še letos prodala občina

Ni seznama stanovanj, ki jih bo občina v letošnjem letu prodala. “Ko postane stanovanje prosto najemnikov, občina presodi, kakšen investicijski vložek bi bil potreben, za obnovo tega stanovanja. V primerih, ko ugotovimo, da je za obnovo potreben večji investicijski vložek, takšno stanovanje prodamo,” pojasnijo na Občini Trbovlje.

Nekaj stanovanj bodo letos prodali mladim

Zato ne obstaja seznam, ki bodo v kratkem predmet prodaje, temveč se odločajo sproti. Ko postanejo stanovanja prosta najemnikov, se odločijo, ali je prodaja utemeljena. Za leto 2023 imajo načrtovano prodajo stanovanj v skupnem znesku 300.000 evrov. Sicer pa ima ta trenutek Občina Trbovlje v lasti 483 stanovanj ter 10 bivalnih enot.

Stanovanjski fond v Trbovljah ne bodo večali, vsaj ne fond v lasti občine. Bodo pa poleg stanovanj, ki se spraznijo letos prodali tudi nekaj stanovanj obstoječim najemnikom, predvsem mladim občanom.

–>Situacijo z občinskimi stanovanji v Zasavju smo pregledali lani poleti. Kje je najmanj in kje največ stanovanj?

Kaj pa se dogaja z blokom na Savinjski?

Že pred časom smo pisali o zemljišču trboveljske občine, kjer bi lahko zgradili blok v “Kovinarskem naselju”. Za omenjeno območje se je zanimal celo Dewesoft, v prejšnjem občinskem režimu pa so bile ideje, da bi blok zgradili v javno zasebnem partnerstvu ali celo povsem gradnjo prepustili zasebniku – seveda pod omejenimi pogoji.

Kot povedo danes na občini je v pripravi OPPN za območje, kjer bi bil zgrajen nov objekt na Savinjski cesti. Sprejem prostorskega akta se predvideva še v tem letu, hkrati z izdelavo tega akta pa se izdeluje tudi dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja, tega naj bi vložili po sprejetju prostorskega načrta.

FOTO: V Trbovljah nov stanovanjski blok s 24 do 36 stanovanji

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...