today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoZobozdravstvo bodo pokrili s koncesijo, Zagorjani pa še vedno brez pediatra

Zobozdravstvo bodo pokrili s koncesijo, Zagorjani pa še vedno brez pediatra

Po odhodu zadnjih dveh pediatrinj iz ZD Zagorje je okoli 2000 otrok v Zagorju ostalo brez zdravnika. Politika je zadeve vzela v svoje roke in direktorici so dali rok do konca marca, da stanje popravi. Saša Bajda se je sprva ostro postavila v bran naproti županu in občinskemu svetu, nekaj dni po najbolj burni seji na temo zdravstva v Zagorju pa je odstopila sama. Razlogov javno ni navedla. 

Zagorska občina je razpisala koncesijo za pediatre, to kar so sicer zdravniki, ki delujejo v sklopu zagorske zdravstvene ustanove prosili že vsaj pol leta prej. Prijavil se ni nihče, zato bodo razpis ponovili. Medtem pa otroške ambulante pokrivajo z nadomeščanji.

O odhodu zagorskih pediatrinj smo poročali TUKAJ.

Bolj uspešni pa so bili pri iskanju koncesionarja za zobozdravstveno dejavnost na Izlakah. Prejeli so dve prijavi, po končani postopkih bo izbrani lahko pričel s svojim delom. Več o odhodu zobozdravnice TUKAJ.

V Zagorju krizni sestanek zaradi perečih težav v zdravstvu

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...