-- OGLAŠEVANJE --

V začetku decembra iz Zagorja odhaja zobozdravnica

-- OGLAŠEVANJE --

Koncesionarka v zobozdravstveni ambulanti, ki je zadnjih 20 let skrbela za zobozdravstvo odraslih v Zagorju, oziroma na Izlakah v DSO, je odpovedala pogodbo in s 1. decembrom odhaja. V Zagorju tako ostaja nezaseden program – na razpis, ki ga je za novo delovno mesto objavil zdravstveni dom, pa se ni prijavil nihče.

Rešitev, kako bi našli novega zobozdravnika, v Zagorju vidijo v podelitvi koncesije. Zato so na zadnji občinski seji po hitrem postopku sprejeli odlok, ki bo omogočal razpis zobozdravstvene koncesije v Zagorju.

Postopek je nadalje pojasnila Blanka Šmit iz zagorske občine: »Občine so pred podelitvijo koncesije v skladu z zakonom dolžne sprejeti koncesijski akt v obliki odloka, šele potem lahko objavijo javni razpis za podelitev koncesije in to v primeru, če javni zdravstveni zavod ne more zagotoviti izvajanja te dejavnosti.«

Ker na septembra objavljen razpis za delovno mesto zobozdravnika v ZD Zagorju ni prispela niti ena vloga, ima občina upravičen razlog za sprejem odloka, ki je predpogoj za objavo razpisa za podelitev koncesije. Občina je pridobila tudi soglasje zdravstvene zavarovalnice ter ministrstva in tako izpolnila vse potrebno, da lahko podeli koncesijo za področje zobozdravstvene dejavnosti odraslih. Z novembrom delo zaključuje trenutno še delujoča ambulanta, razpis za novo koncesijo pa naj bi bil objavljen v kratkem.

Iz zagorskega zdravstvenega doma odhajata kar dve pediatrinji!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --