-- OGLAŠEVANJE --

Znano je! Kdo so kandidati za župane in koliko bo list za občinske svetnike …

-- OGLAŠEVANJE --

Včeraj zvečer se je iztekel rok za oddajo kandidatur za župana in tudi ostalih z lokalnimi volitvami povezanih kandidatur. V nedeljo, 20. novembra bomo izbirali župane, občinske svetnike in predstavnike krajevnih skupnosti. In v Zasavju brez presenečenj in novih obrazov ne gre …

V Radečah le en županski kandidat

Najmanj predvolilnega boja bo v sosednji Radečah, kjer je kandidaturo oddal le eden – dosedanji župan Tomaž Režun. Podatke za oddane liste za občinski svet še čakamo.

DODANO 11.50: Vložene so tudi štiri kandidature-liste kandidatov za volitve članov Občinskih svetov in svetov Krajevnih skupnosti. Predlagatelji le-teh, po vrstnem redu vložitve so: SDS, SD, N.Si in ZA-R, Zveza za napredek Radeč in radeškega območja.

Največje presenečenje v Trbovljah

Za prvi predvolilni šok je poskrbela trboveljska županja Jasna Gabrič, ki je danes naznanila, da se vnovič ne bo podala na volitve kot županja, so pa sestavili listo za občinski svet. Vložitev kandidature za župana sta nam potrdila Zoran Poznič s podporo SD-ja in Primož Siter, ki gre na volitve skupaj z Levico. Na lokalnih volitvah naj bi kot županski kandidat nastopil tudi Jože Pustoslemšek, ki je svojo kandidaturo prav tako potrdil, kot tudi Dejan Debelič, ki ga podpira Gibanje Svoboda. Javno so na družbenih omrežjih oznanili tudi kandidaturo Patricije Gorenc pod okriljem SDS-a. Podatkov o morebitnih drugih kandidatih in listah občinskih svetnikov še nismo prejeli, saj nam občinska volilna komisija podatkov ni poslala.

V Zagorju trije stari znanci in en popolnoma nov obraz

Po treh desetletjih se županskega mesta še ni naveličal Matjaž Švagan, ki bo še enkrat prosil za zaupanje volilcev. Tako kot na zadnjih volitvah, bo tudi tokrat imel 3 protikandidate. Stari znanec lokalnih volitev Željko Železnik bo zastopal stranko SD, SLS bo tokrat, kot smo tudi že napovedali v župansko bitko poslala Boštjana Ocepka, tudi svetnika v tem mandatu. Kot novinec na lokalnih volitvah pa se bo prvič pojavil Til Šiles, ki ga zastopa Levica.

V Zagorju so liste za občinski svet sestavili: Levica, SDS, Gibanje Svoboda, NSi, Zagorje gre naprej, SLS in SD.

Poleg aktualnega, v Litiji še štirje kandidati

Zanimivo bo tudi v Litiji, kjer bodo občani izbirali med petimi kandidati. Franc Rokavec kot aktualni župan bo kandidiral še enkrat, njegovi nasprotniki pa bodo Boris Doblekar, Iztok Izlakar, Kaja Mlakar Agrež in Boris Bevc. 

Liste za občinski svet v Litiji so: SLS, SDS, Lista Janeza Kukoviča, Gibanje Svoboda, Vesna, Levica, SD, NSi in Desus.

V Hrastniku tokrat le trije v boj za županski stol

Novinec na hrastniškem političnem parketu bo Žiga Kovač, ki ga je kot županskega kandidata izbralo Gibanje Svoboda. Volilce bo nagovarjal tudi aktualni župan Marko Funkl, kandidaturo pa je oddal tudi Gregor Pajić. Kdo vse je napolnili in oddal liste za občinske svetnike pa do objave prispevka iz strani volilne komisije nismo prejeli.

Dodano ob 11.40: Za občinski svet so v Hrastniku liste sestavili: Lista Naš Hrastnik, Gibanje Svoboda, SD, Lista Vojke Šergan, SDS, NSi, Lista Gregorja Pajića, Lista za našo dolino, SLS in Mladi za Naš Hrastnik.

 

Podatke bomo dopolnili takoj, ko nam jih posredujejo s strani občinskih volilnih komisij.

Se še spomnite županskih kandidatov izpred štirih let? 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --