-- OGLAŠEVANJE --

Se še spomnite županskih kandidatov izpred štirih let? 

-- OGLAŠEVANJE --

Zmagovalce volitev 2018 dobro poznamo – Jasna Gabrič in Matjaž Švagan sta si zaupanje volilcev pridobila v prvem krogu – Trboveljčanka s 67,03 odstotka, zagorski župan pa je zbral 77,88% glasov. Mnogo bolj tesno je bilo v Hrastniku, tam sta Marko Funkl (23,05%) in Jani Medvešek (32,75%) stopila v drugi krog volitev, kjer so se karte premešale in je z 54,98 odstotki v županski bitki zmagal Funkl. Kaj pa ostali kandidati?

V Trbovljah in Hrastnik 7 kandidatov, v Zagorju 4

V Trbovljah se je na zadnjih lokalnih volitvah pojavilo 7 kandidatov. Za županski stol so se potegovali: Jože Pustoslemšek, ki ga je takrat javnost najbolj spoznala v borbi za direktorski stol na Komunali Trbovlje. Na županskih volitvah bo Pustoslemšek poskusil tudi letos. Lokalnih volitev se je kot županski kandidat v Trbovljah udeležil tudi Bojan Kovačič, ki ga je predlagalo predsedstvo mestnega odbora SNS Trbovlje. Barve Socialnih demokratov je kot kandidatka zastopala Sibila Ložina. Občinski odbor stranke DESUS je takrat predlagal Gorazda Kajiča, v bitko s stranko SDS pa je šla tudi Alenka Forte. Kot novinec v lokalni politiki se je pojavil Andrej Bregar, ponovno pa se je za podporo volivcev borila županja Jasna Gabrič. 

V Zagorju je seveda kandidiral dolgoletni župan Matjaž Švagan in njegova ekipa Zagorje gre naprej. Nova Slovenija je takrat predlagala Bojana Simončiča, ki je sicer še mandat pred tem zastopal barve SDS. Kot kandidat Slovenske ljudske stranke je volilce prepričeval podjetnik Slavko Jelševar. V imenu stranke SD pa je na glasovnici kot županski kandidat zbiral podporo občanov tudi Željko Železnik pod okriljem SD-ja.  

Tudi v Hrastniku je bilo leta 2018 kandidatov 7. Po podporo volivcev se je obrnila nekdanja poslanka Vojka Šergan iz SMC. Z Listo Naš Hrastnik je Hrastničane poskusil prepričati Marko Funkl. Občinski svetnik Franc Bokal je nastopil pod okriljem ZL DSD, v župansko bitko je ponovno vstopil tudi Gregor Pajić ter trenutni podžupan Božo Majcen. Predstavnik Liste za našo dolino je bil Jani Medvešek, za kandidaturo pa se je odločil tudi Darko Šrenk s stranko Socialistična partija Slovenije. 

Največja udeležba v Hrastniku

Največ občanov – glede na Zasavje – je odšlo na volišča v Hrastniku. V prvem krogu 53,50 odstotkov, v drugem dobre 3 odstotke manj. V Trbovljah je volila dobra polovica upravičencev – 51,02 odstotka, v Zagorju pa tudi ravno toliko, da lahko rečemo več kot polovica – 50,16%.

Še nekaj (ne)znanih imen zasavskih kandidatov za poslance

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --