8.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoŽlak podal odstopno izjavo, odhaja z rudnika

Žlak podal odstopno izjavo, odhaja z rudnika

Z mesta upravitelja rudnika (RTH v zapiranju) je odstopil Janez Žlak. Nezdružljivi sta namreč njegovi funkciji – likvidacijski upravitelj RTH v zapiranju in član nadzornega svetu Petrola. Izbral je slednjega. 

Kot pojasni Žlak, Zakon o SDH ne dovoljuje, da član poslovodstva podjetja v državni ali večinski državni lasti hkrati sedi tudi v nadzornem svetu družbe, ki je prav tako v večinski državni lasti.

“Dolžen sem urediti svoj status in izbral sem mesto v Petrolu,” je za naš portal pojasnil Žlak, ki ostaja na čelu rudnika v zapiranju vse do imenovanja novega. Zdaj je odločitev na SDH, da imenuje novega likvidacijskega upravitelja, ki bi z novim letom že lahko prevzel funkcijo. Kot najprimernejši kandidat se omenja Stanislav Sotlar, direktor družbe Spekter in nedavno tudi že likvidacijski upravitelj rudnika.

Na vrh RTH v likvidaciji ponovno Janez Žlak

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...