17 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.si1+1=2»Želimo si učenja stran od celodnevnega posedanja v šolskih klopeh«

»Želimo si učenja stran od celodnevnega posedanja v šolskih klopeh«

Na osnovni šoli v Hrastniku in podružnici na Dolu so danes, ob dnevu šole obeležili spomin na narodnega heroja Rajka, po katerem šola nosi ime, in padec Pohorskega bataljona, od katerega mineva 80 let. Osrednja tema dneva šole je bila »šola v prihodnosti«.

Učenci so se uvodoma spomnili na narodnega heroja Rajka in dan nadaljevali s socialnimi igrami, s katerimi so urili svojo koncentracijo in timsko sodelovanje, ki je danes nepogrešljivi del vsakdana. Glavni namen dneva šole je bil, da učenci z raznimi delavnicami spoznavajo način šolskega dela v prihodnosti, ki bo zanje zanimivejši in prodornejši.

Učitelji so pripravili literarne, matematične, tehniške, jezikovne, športne, glasbene in kuharske delavnice. Te so bile naravnane k samostojnim, kreativnim in samoiniciativnim dejavnostim, ki učence vodijo do spoznanj, kaj je za življenje pomembno.

Najpogostejši odgovor učencev na vprašanje, kakšno šolo si želijo v prihodnosti, je bil, da bi učitelji učencem predali uporabno znanje z zanimivejšimi didaktičnimi pristopi stran od celodnevnega posedanja v šolskih klopeh.

Nekateri učenci napovedujejo šolo, ki bo šla v nadaljnji tehnološki in digitalni razvoj, drugi pa, da se bodo šole preselile na podeželje, kjer bo več prostora za vrtove, domače živali in vse drugo, s čimer se bodo prihodnje generacije učile, kako postati čim bolj samooskrben.

»Seveda mora biti šola v prvi vrsti za učence varna in udobna. Strokovni delavci se zavedamo, da se trendi izobraževanja spreminjajo v smeri, ki nas postavljajo pred nove izzive. Zagotovo gre način poučevanja v metode dela, ki  temeljijo na gibanju, eksperimentiranju, raziskovanju, izkustvenem učenju … S takšnimi pristopi bomo motivirali učence, odkrivali njihove potenciale in jih spodbujali k izbranemu poklicu, ki ga bodo opravljali z vso odgovornostjo,« doda ravnateljica Polona Dolanc.

Avtor: TK

Hrastniški osnovnošolci se bodo učili kar pod milim nebom

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X