-- OGLAŠEVANJE --

Hrastniški osnovnošolci se bodo učili kar pod milim nebom

-- OGLAŠEVANJE --

Veliko šolsko dvorišče, ki ga ima Osnovna šola Narodnega heroja Rajka Hrastnik je asfaltirano in večji del dneva izpostavljeno soncu ter tako za mnogo aktivnosti na prostem neuporabno. Že letos pa bodo del dvorišča ozelenili, nadkrili in ustvarili tako imenovano učilnico na prostem.

Z obnovitvijo in preureditvijo dvorišča ter postavitvijo učilnice na prostem bomo pridobili ustrezne zasenčene in funkcionalne površine za učenje in druženje vseh uporabnikov različnih starostnih skupin, nam projekt predstavi ravnateljica Polona Dolanc. Sama prenova bo vključevala ozelenitev površin z izbranimi drevesi in grmovnicami, ureditev otoka za smeti, kjer bo poudarek na ločenem zbiranju odpadkov in  postavitvijo stojal za kolesa, kar naj bi spodbujalo trajnostno mobilnost učencev, zaposlenih in obiskovalcev. Uredili bodo učilnico na prostem z ustreznimi mizami in klopmi, ki jih je kupila Steklarna Hrastnik, da bo pouk lahko potekal zunaj, na svežem zraku.

Asfaltirane površine, ki ostajajo, pa bodo poslikane z didaktičnimi igrami, ki omogočajo razvoj gibane motorike.

Gradbena dela naj bi zaključili že do pričetka novega šolskega leta, zasaditev grmovnic in dreves ter postavitev učilnice na prostem pa bo v prvih dneh septembra. V jesenskih mesecih, še poroča Dolančeva, se bodo izvedle tudi različne delavnice za učence, ki so del projekta.

Vrednost celotnega projekta dosega 50 tisočakov, s strani Las-a bo šola pridobila skoraj 35.000 evrov, preostalo bo iz proračuna zagotovila Občina Hrastnik.

Navdušeno nad projektom ravnateljica zaključi: »Novo urejeno okolje bo odlično okolje, kjer se bodo lahko izvajale različne aktivnosti, delavnice, na ta način pa bodo učenci lahko deležni inovativnih metod poučevanja na prostem, prostor pa bo primeren tudi za povezovanje različnih lokalnih deležnikov.«

SORODNI ČLANKI:

Za skupnostno sončno elektrarno v Hrastniku najmanj 150 evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --