24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoŽe zdaj je znan datum, kdaj naj bi trboveljska bolnišnica postala covid...

Že zdaj je znan datum, kdaj naj bi trboveljska bolnišnica postala covid bolnišnica

Ob vsakodnevni rasti številk glede okužb s koronavirusom in glede hospitalizacij smo v zasavski bolnišnici preverili, kako gledajo na morebiten poziv, da se na stanje odzovejo v vlogi covid-bolnišnice.

Direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Romana Martinčič je jasna: “Na zdravljenje covid bolnikov smo pripravljeni,” a obenem izraža tudi vprašanje zadostnega števila zaposlenih: “Ob projekcijah oz. napovedih morebitnih potreb po hospitalizacijah za prihajajoče mesece nas skrbi kadrovska situacija, saj covid bolniki »zahtevajo« več kadra.”

Trenuten datum, ki je določen v smislu ‘SB Trbovlje bo covid bolnišnica’, je po besedah vodstva edine zasavske bolnišnice, 17. september. Ne izključujejo pa niti možnosti, da ta status prevzamejo in v operativnem smislu izvajajo že prej.

Skrb za državljane je prva

Ob vprašanju, ali biti covid bolnišnica, zanje predstavlja kakšno morebitno prednost, v vodstvu poudarjajo, da je to pravzaprav dvorezen meč. Ta status namreč ne pomeni nikakršne prednosti ali ugodnosti, ker pa ima koronavirusno stanje širše razsežnosti, je nesporno, da so kot zdravstvena ustanova dolžni skrbeti za tovrstne paciente, ko so na nivoju države potrebne dodatne kapacitete po covid posteljah. “Naša bolnišnica postane covid bolnišnica čisto zadnja,” razkriva Martinčičeva in omeni, da jim odpiranje, nato zapiranje in potem spet odpiranje covid oddelka predstavlja določene težave v kadrovskem in organizacijskem smislu. “Odpiranje covid oddelka pomeni za nas najmanj zapiranje Oddelka za neakutno bolnišnično obravnavo, zaradi pomanjkanja kadra pa morebitno tudi odpovedovanje ostalih obravnav.”

Odslej PREPOVED obiskov v trboveljski bolnišnici

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...