28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoŽe tretji trboveljski projekt potrjen!

Že tretji trboveljski projekt potrjen!

“Z veseljem sporočamo, da je Občina Trbovlje upravičena do nepovratnih sredstev v višini skoraj pol milijona evrov za operacijo »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Trbovlje«.” So navdušeno sporočili iz Trbovelj.

V okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save v Občini Trbovlje bo v Trbovljah zgrajena ustrezna infrastruktura za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda na območju, ki je v operativnem programu odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda opredeljeno kot območje, ki mora biti opremljeno s kanalizacijo in se zaključuje na čistilni napravi z ustrezno stopnjo čiščenja, skladno z evropskimi direktivami na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda z namenom zmanjšanja vplivov na okolje.

Skoraj 400.000 evrov sredstev bo Občina Trbovlje prejela s strani Evropske unije, nekaj manj kot 100.000 evrov pa državnih sredstev. Celotna vrednost investicije sicer znaša dobrih 860.000 evrov.

Trbovlje tako delajo korak k čistejši naravi. Izgradnja kanalizacije bo prispevala k zmanjševanju emisij v vode, k kakovostnejšemu okolju v občini Trbovlje ter bo pomembno prispevala za skoraj 100 odstotno priključenost območja z več kot 2000 PE na gospodarsko javno infrastrukturo odvajanja in čiščenja odpadnih voda oziroma kanalizacijo.

V Trbovljah je s tem potrjen že tretji od skupno štirih EU projektov v sklopu uredbe za razvoj regij. V preteklem letu sta bila tako potrjena že projekta izgradnje Zasavskega podjetniškega inkubatorja in Infrastrukturne posodobitve obrtno industrijske cone Nasipi.

Letošnjo pomlad se začne gradnja Zasavskega podjetniškega inkubatorja

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...