16.2 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoŽe tretji trboveljski projekt potrjen!

Že tretji trboveljski projekt potrjen!

“Z veseljem sporočamo, da je Občina Trbovlje upravičena do nepovratnih sredstev v višini skoraj pol milijona evrov za operacijo »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save – Občina Trbovlje«.” So navdušeno sporočili iz Trbovelj.

V okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Save v Občini Trbovlje bo v Trbovljah zgrajena ustrezna infrastruktura za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda na območju, ki je v operativnem programu odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda opredeljeno kot območje, ki mora biti opremljeno s kanalizacijo in se zaključuje na čistilni napravi z ustrezno stopnjo čiščenja, skladno z evropskimi direktivami na področju odvajanja in čiščenja odpadnih voda z namenom zmanjšanja vplivov na okolje.

Skoraj 400.000 evrov sredstev bo Občina Trbovlje prejela s strani Evropske unije, nekaj manj kot 100.000 evrov pa državnih sredstev. Celotna vrednost investicije sicer znaša dobrih 860.000 evrov.

Trbovlje tako delajo korak k čistejši naravi. Izgradnja kanalizacije bo prispevala k zmanjševanju emisij v vode, k kakovostnejšemu okolju v občini Trbovlje ter bo pomembno prispevala za skoraj 100 odstotno priključenost območja z več kot 2000 PE na gospodarsko javno infrastrukturo odvajanja in čiščenja odpadnih voda oziroma kanalizacijo.

V Trbovljah je s tem potrjen že tretji od skupno štirih EU projektov v sklopu uredbe za razvoj regij. V preteklem letu sta bila tako potrjena že projekta izgradnje Zasavskega podjetniškega inkubatorja in Infrastrukturne posodobitve obrtno industrijske cone Nasipi.

Letošnjo pomlad se začne gradnja Zasavskega podjetniškega inkubatorja

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...