-- OGLAŠEVANJE --

Letošnjo pomlad se začne gradnja Zasavskega podjetniškega inkubatorja

-- OGLAŠEVANJE --

Na mestu nekdanje trboveljske Papaje v Gabrskem naj bi že v letošnjem letu pričeli z gradnjo objekta, kjer bo podjetnikom na voljo dobrih 600 kvadratnih metrov poslovnih površin.

Zasavski podjetniški inkubator je projekt, ki spada v Dogovor o razvoju regij. Ta, kot pravijo na občini, naj bi obstoječim ali novonastalim mikro, malim in srednjim podjetjem omogočal spodbudno okolje za nastanek inovativnih idej in poskrbel, da bodo podjetja imela prostor, v katerem bodo v regiji skrbela za razvoj.

Podjetniki se že zanimajo za novourejene prostore

V inkubator naj bi vključil predvsem podjetja, ki imajo vizijo Industrije 4.0, menda pa se lokalni podjetniki že zanimajo za prostore in na občini pričakujejo, da bodo le ti polni takoj po zaključeni gradnji, predvidoma v začetku leta 2021.

»Nov sodoben objekt bo omogočal dvig števila novonastalih podjetij in tudi povečal njihove možnosti preživetja v zgodnjih fazah« so prepričani na občini, kjer so
celoten projekt ovrednotili na okoli 1,8 milijona evrov. Več kot polovico, slab milijon evrov je občina uspela pridobiti evropskih sredstev in dobrih 300 tisočakov državnih. Dela se bodo začela predvidoma letošnjo pomlad, konec gradnje pa pričakujejo konec letošnjega leta oziroma začetek leta 2021.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --