5.5 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoŽe dvajsetič: Tradicija in umetnost na zasavskih ulicah na festivalu Rdeči revirji

Že dvajsetič: Tradicija in umetnost na zasavskih ulicah na festivalu Rdeči revirji

Začenja se jubilejna, 20. izvedba mednarodnega festivala uprizoritvenih umetnosti Rdeči revirji. Festival bo potekal v vseh treh zasavskih občinah, za obiskovalce pa so organizatorji pripravili pester, seveda umetniško bogat in zanimiv program.

Namen festivala je predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi.

Branko Potočan med nastopom na rudniški infrastrukturi, junij 2021

“Festival Rdeči revirji je moj ponos. Na svoji ustvarjalni poti plesalca in koreografa sem se veliko naučil, spoznal in sodeloval sem z domačimi in tujimi ustvarjalci različnih področij uprizoritvenih umetnosti ter že pred dvajsetimi leti začutil potrebo in poslanstvo, da svojemu kraju ponudim del tega sveta,” pravi umetniški in idejni vodja festivala Branko Potočan, ki je že po desetih letih uspel dogodek razširiti še na sosednje Trbovlje in Zagorje, s čimer je festival postal zasavski. “Vztrajali bomo še naprej, s kvaliteto večali prepoznavnost in pomembnost v regiji, gradili občinstvo in v Zasavje vabili tudi druge, kulture željne,” je odločen Potočan.

Otvoritev festivala bo v četrtek, 2. junija ob 17.30 uri na ploščadi pred Delavskim domom Hrastnik

Kaj vse so se odločili prikazati v Zasavju?

Festival Rdeči revirji bo obiskovalcem, kot so napovedali, ponudil zanimiv in pester program prireditev, kot so plesno-gledališke predstave, lutkovne predstave za otroke in odrasle, ulične predstave, cirkuške nastope, koncerte, delavnice in še in še.

Dogodki bodo potekali tako na prostem kot tudi v različnih kulturnih in drugih ustanovah.

Celoten razpored, razdeljen po posameznih občinah, si lahko ogledate tukaj in si tako že rezervirate dan in uro posamezne prireditve, ki je pritegnila vaše zanimanje; takih bo, glede na raznolik program, zagotovo več.

SORODNI ČLANKI:

Danes se začenjajo Rdeči revirji!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...