-- OGLAŠEVANJE --

Že drugič po edini vsezasavski poti

-- OGLAŠEVANJE --

Na skoraj 30 kilometrsko pot se bodo odpravili najbolj vzdržljivi. Lahko pa pričnete v katerikoli od občin in prehodite del zasavske Poti SREČNO. “Po celotni Poti SREČNO od Laškega, skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja se bomo podali s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo, zato bo pohod v vsakem vremenu,” navdušeno povedo organizatorji.

Občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi vabijo vse ljubitelje pohodništva in adrenalinske navdušence, na drugi pohod po tematsko-turistični poti »POT SREČNO« iz Laškega do Zagorja ob Savi, ki bo 14. oktobra 2023.

Štart skoraj 30 km dolge poti bo ob 7.30 pred železniško postajo v Laškem (zraven mestne kolesarnice), vmesni štarti pa med 9.00 in 9.30 v Hrastniku na Breznem in med 12.00 in 12.30 v Trbovljah na Ojstrem. Pohodnike bodo na poti spremljali lokalni vodniki, na več točkah pa jih bodo pričakali domačini z lokalno kulinariko in rudarskim pozdravom SREČNO. Pohod se bo zaključil v Zagorju ob Savi v Pristanu, kjer bo pohodnike pričakal topel obrok in po potrebi tudi avtobus za povratni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Rimske Toplice in Laško, ki bo izpred parkirnega prostora Spar v Zagorju odpeljal ob 17.30.

Na pohod se prijavite – dobili boste žig, topel obrok in prevoz na prvotno lokacijo

Pot SREČNO

Vse udeležence vabijo, da se na pohod predhodno prijavijo in sicer najkasneje do petka, 13. oktobra. Predhodno pa je na lokalnih turističnih točkah mogoče poravnati tudi štartnino v višini 10 eur, v katero so vključeni kartonček žigov tematsko-turistične poti Pot Srečno, pogostitev ob poti, topel obrok ob koncu prireditve, avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi – Laško.

Zaradi lažje organizacije pohoda prosijo, da se na pohod prijavite in sicer najkasneje do petka, 13. 10. 2023. Na pohod se lahko prijavite na eni od lokalnih točk:

• TIC Laško, tic@stik-lasko.si, (03) 733 89 50 in 051 305 466;
• TIC Hrastnik, tic@visithrastnik.si, 030 479 240;
• Občina Zagorje ob Savi, Luka Tori, luka.tori@zagorje.si, (03) 56 55 713;
• Občina Trbovlje, Zvezdana Lamovšek, zvezdana.lamovsek@trbovlje.si, (03) 56 34 788 .

Tematsko-turistična pohodna Pot SREČNO povezuje občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi in je pot žive zgodovine, postlane s predanostjo in trdoživostjo naših prednikov. Rudarska zapuščina, ki združuje, označuje in oblikuje kraje skozi katere je speljana 29,7 km dolga pot, je ustvarjala njihovo identiteto in razvoj. Ime poti simbolično predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je v vseh štirih občinah živ še danes. Večji del poti vodi skozi naravo, kjer lahko občudujemo razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Pot bogatijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine.

Predvidena časovnica pohoda:

– 7,30 start pohoda v Laškem,
– med 9,00 in 9.30 prihod na mejo Laško – Hrastnik (na Breznem),
– med 12.00 in 12.30 prihod na mejo Hrastnik – Trbovlje (na Ojstrem),
– med 14.00 in 14.30 prihod na mejo Trbovlje – Zagorje (Potoška vas),
– med 15.30 in 16.30 prihod v Zagorje ob Savi (Zagorski Pristan),
– 17.30 avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi – Trbovlje – Hrastnik – Laško.

Zemljevid poti TUKAJ >>

Prvič v zgodovini 30 kilometrski zasavski rudarski pohod

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --