29.3 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoZdravstveni inšpektorat izpostavil nepravilnosti pri cepljenju v ZD Trbovlje

Zdravstveni inšpektorat izpostavil nepravilnosti pri cepljenju v ZD Trbovlje

Prejšnji teden so na eni izmed vladnih novinarskih konferenc izpostavili težave na cepilnih mestih po Sloveniji. Da so se dogajale nepravilnosti, je dejala Deana Potz z zdravstvenega inšpektorata, ki je navedla tudi trboveljski zdravstveni dom. 

Direktor ZD Trbovlje Denis Tomše obžaluje, da, ko govorijo o napakah, ne izpostavijo tudi podrobnosti. “V našem cepilnem centru smo imeli na seznamu osebo, kroničnega bolnika, ki bo 60 let dopolnil septembra, in naj po, na ta dan (11.4.) veljavni strategiji, ne bi smel biti na seznamu, naslednji teden (torej sedaj), ko je v veljavi nova strategija, pa bi že lahko bil cepljen. Poleg tega bi naj bil omenjeni pacient cepljen že nekaj tednov prej, ko bi še, na podlagi takrat veljavne strategije, lahko bil, vendar je takrat prišlo do nesporazuma …”

Zaradi takšne napake, smo bili v medijih javno izpostavljeni, kot cepilni center, ki izvaja cepljenje v nasprotju s strategijo oziroma ne vodi ustreznih čakalnih seznamov, pravi Tomše in doda, da se javnost ne vpraša, ali so omenjeni cepilni centri naredili samo majhno napako nehote, ali so cepili vsepovprek mimo Nacionalne strategije cepljenja.

Po drugi strani pa so se v Trbovljah borili, da bi lahko prednostno cepili gasilce, ki so ves čas, že od prve razglasitve epidemije razkuževali covid oddelke v bolnišnici in domovih za starejše, pa dolgo časa tega niso storili, prav zaradi pravil nacionalne strategije. Ti so na cepljenje čakali lep čas, saj, kot pravi Tomše “nismo imeli navodil oziroma “dovoljenja”, da jih cepimo.”

Cepiva zasavske ustanove prejemajo enkrat tedensko, po novem v Zagorju vpis za cepljenje preko aplikacije

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...