-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoZdaj pa zares! Vsi županski kandidati - kljub molku trboveljske komisije

Zdaj pa zares! Vsi županski kandidati – kljub molku trboveljske komisije

Prejšnji teden v četrtek se je izteke rok za oddajo kandidatur za lokalne volitve – bodisi za župana, svetnika ali člana krajevne skupnosti. V Zagorju bodo 4 županski kandidati, v Hrastniku trije, v Trbovljah pa jih bo kar 6 in to brez trenutne prve dame Trbovelj. Pa poglejmo …

Občinska volilna komisija v Trbovljah, ki ji predseduje Gregor Špajzer, nam podatkov o imenih kandidatov, ki so svojo kandidaturo vložili v Trbovljah, ni posredovala. V odgovor so nam poslali le število kandidatov, ob dodatnem vprašanju o imenih, pa nam sploh niso več odgovorili. Niti s pojasnilom, zakaj v odgovoru niso zapisali imen.

Ali komisija lahko oziroma ali mora medijem izdati imena kandidatov, smo se obrnili na Državo volilno komisijo, kjer so nas usmerili na Ministrstvo za javno upravo, tam pa sogovornika nismo dobili oziroma so telefoni odzvonili v prazno.

V Trbovljah najprej šok, ker ne kandidira Jasna Gabrič, potem pa še molk občinske volilne komisije

Od vseh štirih zasavskih občinskih volilnih komisij, nam le v Trbovljah niso povedali imen kandidatov za župana. Povedali so le število in pa seznam list za svetnike. V Trbovljah bo torej na županski glasovnici 6 kandidatov, med njimi ne bo trenutna županja. Imena kandidatov so nam potrdili v stranki/listi ali kandidati osebno: Zoran Poznič, Primož Siter, Patricija Gorenc, Jože Pustoslemšek, Dejan Debelić in zadnji, do prejšnjega tedna še neobjavljen Drago Kočar, ki smo ga spoznali že na poslanskih volitvah.

Za občinski svet bodo v Trbovljah kandidirali: Lista Jasne Gabrič Trbovlje, Gibanje Svoboda, Levica, NSi, Lista DNK Trbovelj, SDS, Piratska stranka Slovenije in SD.

Bo vroče tudi v Zagorju in Hrastniku?

Že smo objavili, da bodo kandidirali poleg Matjaža Švagana – Željko Železnik, Boštjan Ocepek in Til Šiles. 

Kandidatne liste za svetnike bodo imeli: Levica, SDS, Gibanje Svoboda, NSi, Zagorje gre naprej, SLS in SD.

Minimalno število kandidatov bo tokrat v Hrastniku. Župana bodo volilci izbirali med tremi: Marko Funkl, Žiga Kovač in Gregor Pajić. 

V Litiji nekaj starih, nekaj novih obrazov

Franc Rokavec bo vnovič kandidiral, njegovi nasprotniki bodo Boris Doblekar, Iztok Izlakar, Kaja Mlakar Agrež in Boris Bevc. 

Liste za občinski svet v Litiji so: SLS, SDS, Lista Janeza Kukoviča, Gibanje Svoboda, Vesna, Levica, SD, NSi in Desus.

Le en kandidat v Radečah

V Radečah bo kandidat eden in edini Tomaž Režun, ki mu zmaga ne uide. Se pa lahko karte premešajo v občinskem svetu, kjer kandidirajo: SDS, SD, N.Si in ZA-R, Zveza za napredek Radeč in radeškega območja.

Se še spomnite županskih kandidatov izpred štirih let? 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X