5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.siAktualnoZdaj je jasno, do kdaj bo končano krožišče do urgence

Zdaj je jasno, do kdaj bo končano krožišče do urgence

Pri delni zapori ceste na območju gradnje novega krožišča Urgenca v Trbovljah je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) popravila datum zapore ceste – do 26. oktobra 2022. To je zdaj dokončni datum, do katerega morajo biti dela zaključena, so še pojasnili. 

Spomnimo, da smo že minuli mesec povpraševali, zakaj je bila delna zapora ceste napovedana le do 22. avgusta, medtem ko je bilo očitno, da krožišče do takrat ne bo dokončano. Na Občini Trbovlje so takrat pojasnili, da Občina ni odgovorna za postavljanje gradbiščne table in objavo datumov na njej, pač pa je to pristojnost investitorja – DRSI. Več o tem lahko preberete TUKAJ. 

Datum zapore so morali podaljšati, čeprav so vedeli, da bodo gradili dlje

Dejstvo, da prvotni datum na informacijski tabli, torej do 22. avgusta, ni bil datum dokončanja krožišča, je vznejevoljilo marsikaterega občana, ki se je že veselil konca čakanja v koloni pred semaforjem. Na vprašanje, zakaj nikjer na tabli ni bilo zapisanega še datuma, kdaj bo krožišče končano, s čimer bi se izognili napačnim pričakovanjem občanov, pa so na DRSI odgovorili, da je bil “prvotni datum na informacijski tabli 22. 8. 2022 datum veljavnosti dovoljenja za polovično zaporo cesto, ki je bilo izdano ob začetku gradnje. Veljavnost dovoljenja zapore je bilo med tem podaljšano do 26. 10. 2022, kar je tudi pogodbeni rok dokončanja del”. 

Dela sicer potekajo skladno s potrjenim terminskim planom izvedbe del, so še poudarili na DRSI. “Trenutno se zaključujejo dela na prekritju struge potoke. Vsa komunalna infrastruktura je zaključena. Potekajo zaključna dela na ureditvi zgornjega ustroja priključnega kraka lokalne ceste in delu krožnega križišča na že izvedenem delu prekritja potoka,” so pojasnili in dodali, da predvidoma 15. septembra predvidevajo preusmeritev del na drugi vozni pas, kjer pa razen ureditve ceste ni predvidenih večjih posegov.

Sredi septembra se bo torej na drugo stran vozišča prestavila tudi delna zapora ceste. 

SORODNI ČLANKI:

Krožišče proti urgenci: S prihodnjim tednom prva dela

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Na savskem mostu zagorelo osebno vozilo!

Ravnokar smo prejeli obvestilo bralca, da je na mostu čez Savo v Litiji zagorelo vozilo. Več v kratkem.  
X