27.3 C
Trbovlje
ponedeljek, 15. avgusta 2022
ZON.siAktualnoKrožišče do urgence po planu, a ne do datuma, ki piše na...

Krožišče do urgence po planu, a ne do datuma, ki piše na tabli

Če ste tudi vi mislili, da bo novo krožišče proti urgenci v Trbovljah končano do 23. avgusta, in ste v tritedenski rok za dokončanje del podvomili, se tudi vi motite. Tabla ob semaforju, na kateri je naveden rok 23. avgust 2022, je namenjena le zapori, saj pove le, do kdaj bo trajala obstoječa polovična zapora ceste, ne pa tudi rok za izvedbo del, smo izvedeli na Občini Trbovlje, ki pa ni odgovorna za postavljanje teh tabel, pač pa je to v pristojnosti Direkcije RS za infrastrukturo.  

“Rok za dokončanje del je do 15. novembra, dela potekajo skladno s časovnico in bodo zaključena v pogodbenem roku,” so pojasnili na trboveljski Občini. V naslednjih mesecih se bo tako na voznem pasu, kjer trenutno poteka obvoz, uredil vodovod, nameščeni bosta zaščitna in protihrupna ograja. “Takrat se bo promet prestavil na sosednji pas, ki se trenutno ureja. Dokončala se bo izgradnja krožišča, izvedena bodo asfalterska dela,” so dodali na Občini. 

Še vedno v načrtih tudi ureditev Partizana

V sklopu gradnje krožišča bodo preuredili tudi igrišče Partizan, da bo varno za otroke ter da bo lahko otroška igra potekala nemoteno in predvsem varno. “Del igral bo popolnoma nov, del pa jih bomo obnovili, da bodo zasijala v novi luči, in jih ponovno uporabili. Zasadili bomo nova drevesa in poskrbeli še za kakšno presenečenje in tako otrokom ponudili več, kot le navadno igrišče,” so znova obljubili na Občini. 

Povedali so še, da se porast cen v gradbeništvu sicer pri gradnji krožišča ne opazi, saj pri izvedbi še ni prišlo do dodatnih stroškov. Vrednost projekta je sicer 2,2 milijona evrov, pri čemer izvajalec sam krije 10 odstotkov morebitnih povišanj stroškov. 

SORODNI ČLANKI:

Krožišče proti urgenci: S prihodnjim tednom prva dela

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavci še vedno največ na Hrvaško

Prejšnji teden smo objavili anketo in vprašali naše bralce, kje so ali kje bodo letos dopustovali. Prav nič presenetljivo ni, da je več kot...
X