1.2 C
Trbovlje
četrtek, 20. januarja 2022
ZON.siAktualnoZasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč podeljeni nominirancem glasbenih nagrad Grammy.

Unikaten okras okrog vratu

Izmed vseh projektov, ki se jih je bodisi za domače bodisi za tuje naročnike, lotila Marjeta. je prav ta z Grammy-i največji. “Internetni art časopis iz New Yorka je opravil profilni intervju z mano, bil je precej obsežen (8 strani) in menim, da je prav ta zapis botroval temu, da je organizator glamourozne prireditve podelitve Grammy-ev z menoj navezal stik,” je z nasmehom povedala zasavska umetnica, ki se je ob tem najprej uščipnila v roko, češ, “Ali sanjam ali se to res dogaja?”

V Los Angelesu so konec novembra razglasili 64. nominirance za glasbene nagrade Grammy, in sicer v več kot 80 kategorijah. Zanimivost: Med nominiranci je tudi Slovenec Mak Grgić (prvi slovenski kitarist z doktorskim nazivom), ki je domovino zamenjal za t.i. mesto angelov, kjer živi in ustvarja. Nagrade bodo podelili 22. januarja 2022.

 

Marjeta Hribar je sedaj, ko se prireditev, ki bo čez mesec in pol, vse bolj bliža, v fazi aktivne izdelave. Ekskluzivno je razkrila, da bo prav v ta namen ustvarila 60 kosov, katere bodo prejeli nominirani in piarovci (tudi znanih npr. Forbes, Times).

A čisto vsega ne razkrije, kar pa je po eni strani tudi prav: “Malo radovednosti se mora kljub vsemu ohranjati v očeh strank,” hudomušno pripomni.

V ličnih darilnih vrečkah bo poleg unikatnega darila iz premoga tudi sama predstavitev te 10 milijonov let stare rudnine, vključno z izpostavljenimi ekološkimi vidiki dizajna.

Marjeta v delavnici, foto: Šimen Zupančič

“Veseli me, da bodo preko mojih izdelkov spoznali slovenski oblikovalski stil, dober občutek pa je vsekakor tudi zavedanje, da je moj oziroma slovenski, evropski izdelek primeren za visoko estrado,” navdušena nad aktualnim projektom pripoveduje Hribarjeva, ki je polno zaposlena s pripravo kolekcije, ki bo čez čas na voljo tudi na slovenskem trgu.

Prav posebna stenska ura

“Moj nakit je potoval že vse od Japonske pa do Laponske, praktično po celem svetu,” še odgovori, ko jo pobaram, kje v tujini se je blagovna Kuolmi že pojavila in pustila svoj unikaten vtis ter doda: “Je pa res, da se je glavnina prejšnjih projektov bolj dotikala posameznikov, denimo, veleposlaništev Slovenije v tujini, a tokratni, ki bo nosil referenco prestižnih Grammy-jev, je najširši.”

SORODNI ČLANKI:

Od rudnikov do tehnologije #3: Iz črnine premoga v svet nakita in mehanike

Iz ‘kuolma’ ustvarila prestižno kolekcijo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Ana: Ljudje so se več družili, med sabo so se “zastopl” in ni bilo “fovšije”

Kako je bilo pred več desetletji, danes vedo povedati tisti, ki so že v jeseni življenja. Ena takih je Ana Žavbi, Trboveljčanka, ki je...
X