-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski maturanti uspešni na maturi, štirje med najboljšimi v državi

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski maturanti odhajajo na brezskrbne zaslužene počitnice. Potem ko so prejšnji teden rezultate mature prejeli na poklicnih šolah, so včeraj za svoj uspeh na maturi izvedeli še splošni maturantje. V Zasavju je po podatkih Državnega izpitnega centra sicer splošno maturo opravljalo 74 dijakov, poklicno pa 96 dijakov in 12 drugih kandidatov, skupaj 108. Z rezultati so na srednjih šolah oziroma gimnazijah zadovoljni, odstotek dijakov, ki so maturo uspešno opravili, je namreč višji od državnega povprečja. Zasavje se lahko pohvali tudi s štirimi zlatimi maturanti.

Na Gimnaziji in srednji ekonomski šoli (GESŠ) Trbovlje je bilo včeraj veselo, saj je splošno maturo opravilo 96 odstotkov gimnazijcev. Med njimi je bil najuspešnejši zlati maturant Lovro Malavašič, še z eno zlato maturantko, Aljo Drnovšek, pa so se veselili ob rezultatih poklicne mature.

Lovro Malavašič

“Zelo smo zadovoljni z rezultati obeh matur. Poklicno so opravili vsi dijaki, na splošni pa je bil neuspešen samo en dijak, ki bo maturo ponovno opravljal jeseni,” je dejala ravnateljica GESŠ Jelena Keršnik in dodala, da je za temi dijaki posebno obdobje, ki ga je zaznamovala epidemija. “Dolgo so imeli pouk na daljavo, dolgo so nosili maske in letos se mi je zgodilo, da kakšnega skoraj nisem prepoznala,” se spominja Keršnikova in dodaja, da so bili ti dijaki za marsikaj prikrajšani, so se pa naučili več samostojnega dela pri učenju, kar je zagotovo dobra popotnica za nadaljnji študij na fakulteti.  

Zlati tudi na STPŠ in Srednji šoli Zagorje

Zlati maturant Matic Bernot Foto: STPŠ Trbovlje

Podobno so se rezultatov mature veselili tudi na Gimnaziji Litija, kjer je bila uspešnost na maturi 98-odstotna, kar 62 odstotkov dijakov pa je maturo opravilo s prav dobrim ali odličnim uspehom. Že minuli teden pa so slavnostno podelitev maturitetnih spričeval imeli na Srednji tehniški in poklicni šoli (STPŠ) Trbovlje in na Srednji šoli Zagorje. Na STPŠ je letošnji uspeh na maturi zaznamoval zlati maturant Matic Bernot, ki je za uspehe v srednji šoli in na sklepnem dejanju mature prav tako prejel priznanje šole. Bernot je med drugim za aplikacijo AR Laibach, ki temelji na prikazovanju dodatne obogatene vsebine na izboru obstoječih kultnih plakatov glasbene skupine, skupaj s šolo, DDTLabom RUK in skupino Laibach prejel srebrno priznanje za inovacije, leta 2020 pa je prejel zlato priznanje za inovacijo Inštalacija z možganskim vmesnikom za slikanje z mislimi, pri kateri je v okviru STPŠ Trbovlje prav tako sodeloval z DDTLabom RUK. 

Maturanti Srednje šole Zagorje.

Na Srednji šoli Zagorje pa se je med najboljše, zlate maturante uspelo zapisati Merisi Omerhodžić, dijakinji programa zdravstvena nega. “Zrasli ste v čudovite mlade ljudi, ki jim želimo vse dobro.  Predvsem pa vam želimo poguma, kajti pogumni ljudje zaupajo in verjamejo vase. In ne pozabite, da se vedno zgodi tisto, v kar resnično verjamete,” je maturante na njihovem zadnjem skupnem srečanju v šoli nagovorila ravnateljica Srednje šole Zagorje Aljaša Urbanija. 

SORODNI ČLANKI:

Izjemni uspehi zasavskih maturantov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --