11.6 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Izjemni uspehi zasavskih maturantov

Izjemni uspehi zasavskih maturantov

Včeraj so dijaki četrtih letnikov prejeli rezultate poklicne mature – in kot kaže, so se v Zasavju več kot odlično odrezali.

Na STPŠ kar 6 zlatih – eden od teh celo diamanti

O izjemnih rezultatih poročajo iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, kjer imajo kar šest zlatih maturantov (Jožef Ključevšek (strojni tehnik), Tilen Kralj (strojni tehnik), Matej Strniša (strojni tehnik), Matic Zamuda (strojni tehnik), Elvis Okić (tehnik računalništva)), od tega diamantnega strojnega tehnika Toma Senčarja. Ravnateljica Marjetka Bizjak je upravičena ponosna: “Mi smo zelo veseli tudi zato, ker smo videli, da pri nas pouk na daljavo ni slabo vplival na uspeh, saj so bile izpitne pole določene že pred epidemijo in zaradi nje niso bile prav nič lažje.” Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 53 dijakov iz STPŠ, maturo jih je izdelalo 45.

Na GESŠ čisto vsi uspešno opravili maturo

Prav vsi v programu ekonomski tehnik, ki so k poklicni maturi pristopili na Gimnaziji in ekonomski šoli Trbovlje so tudi izdelali, je ponosno sporočila ravnateljica Jelena Keršnik, ki je še posebej izpostavila maturantko Barbaro Blatnik, ta je pri predmetu gospodarstvo prejela vse možne točke. Keršnikova je dijake ob zaključeni maturi pospremila s temi besedami: “Dragi maturanti, želimo vam veliko uspeha na vaši nadaljnji poti! Zaupajte vase, vemo, da zmorete!”
V zagorski srednji šoli je 28 dijakov opravljalo maturo v spomladanskem roku. Z zlato maturantko iz programa ekonomski tehnik Suzano Podlesnik se lahko pohvalijo tudi v Zagorju, kjer je slabih 80 odstotkov uspešno opravilo maturo, tem pa Aljaša Urbanija, ravnateljica želi: “Na vaši nadaljnji življenjski poti zaupajte vase, raziskujte, bodite iskreni, sledite svojim sanjam, delajte dobra dela in se veselite novih zmag. Četudi ne veste, kaj vas čaka, bodite drzni in predani, ne obupajte, spoštujte sebe in druge ter ostanite zaljubljeni v svoje  življenje … saj je to ena izmed največjih popotnic za prihodnost.”

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X