today-is-a-good-day
12.2 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavske občine: Rekordno zaposlenih v Trbovljah, največ denarja za plače v Zagorju

Zasavske občine: Rekordno zaposlenih v Trbovljah, največ denarja za plače v Zagorju

Daleč največ zaposlenih imajo na Občini v Trbovljah. Vseh skupaj kar 40 – za primerjavo v Hrastniku le trenutno 19, v Zagorju 27.

V Hrastniku se je število zaposlenih zadnjih 5 let gibalo med številko 22 in trenutnim številom 20. Največ zaposlenih je bilo leta 2019 – 22, toliko kolikor je tudi sistematiziranih mest. Če redno spremljate naš portal, potem vidite, da omenjena občina tudi ves čas išče nove kadre. Nekaj se jih je upokojilo, nekaj odšlo zaradi nesoglasij, nekaj pa tudi, ker naj bi dobili boljšo ponudbo.

»Kot vse druge občine in drugi zaposlovalci, se tudi Občina Zagorje ob Savi sooča s kadrovskimi izzivi. Ker pa smo znani kot dober delodajalec, vedno dobimo več popolnih prijav na objavljene razpise za delovna mesta, do sedaj nismo imeli težav s kadri. Vedno dobimo več,« so odgovorili na Občini Zagorje ob Savi, kjer imajo 27 zaposlenih, od tega dve čistilki, ki si ju delijo tudi z upravno enoto in finančno upravo.

Je pa tudi res, da čeprav Zagorje nima največjega števila zaposlenih, glede na podatke portala javnih plač iz avgusta 2023, največji skupni znesek za plače namenijo prav tam. Skoraj 58 tisoč evrov v enem mesecu. Zagorje ima po sistematizaciji še dve prosti mesti, a čeprav bodo v letošnjem letu še iskali okrepitve, skupnega števila zaposlenih ne bodo povečevali.

V Trbovljah rekorderji po številu zaposlenih

Pa poglejmo še v Trbovlje, kjer so s 40 zaposlenih rekorderji. Tudi v Trbovljah redno potekajo razpisi za delovna mesta, ki se izpraznijo. In kot so nam na Občini še zapisali: »Ob tem pa poudarjamo, da se v tem mandatu skupno število zaposlenih po kadrovskem načrtu ni spreminjalo in nove okrepitve v tem letu zaenkrat niso predvidene.«

Kakšne so bile razmere na področju zaposlitev po zasavskih občinah v letu 2016, najdete spodaj:

Zaposleni na občinah in rošade sem ter tja

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...