19.6 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoZasavski inovatorji pobrali nagrade

Zasavski inovatorji pobrali nagrade

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije danes že 14-tič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih.

V nacionalnem finalu so podelili 14 zlatih, 21 srebrnih in 5 bronastih priznanj, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 768 inovatorjev.

Zasavski inovatorji so se ponovno odlično odrezali. Podjetje ETI in RC eNeM sta prejela zlato priznanje. 3 srebrna priznanja pa so prejeli podjetji ETI in NELA RC, Steklarna Hrastnik in Varstveno delovni center Zagorje ob Savi.

Zlato priznanje GZS za talilne vložke za fotovoltaične sisteme

Naj inovacija gre v Hrastnik

Poleg tega je nagrado »glas ljudstva« o Naj inovaciji po mnenju javnosti prejela inovacija Puzzle – povezovanje doživetij iz Steklarne Hrastnik.

»Prepričan sem, da je Slovenija dežela inovatorjev,« je dejal predsednik GZS Marjan Mačkošek na podelitvi in dodal, da »nimamo časa, da bi počivali na lovorikah. Če smo danes dobri, moramo biti jutri še boljši! Da bomo vsaj ostali konkurenčni, če že ne povečali svojih primerjalnih prednosti in svoje pozicije na trgu. Brez inovativnosti napredka ne bo. Ne za posamezno podjetje, pa tudi ne za družbo kot celoto.«

S katerimi inovacijami so Zasavci osvojili priznanja:

Zasavski inovatorji v samem vrhu

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...