20 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. julija 2021
ZON.si1+1=2Zasavka incidenca za zadnjih 7 dni med najboljšimi tremi v državi

Zasavka incidenca za zadnjih 7 dni med najboljšimi tremi v državi

V Zasavju trenutno beležimo eno najnižjih številk v državi, ki označuje 7-dnevno število potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev. 

Tako smo Zasavci že več zadnjih dni, glede na državne kazalnike za prehod iz črne v rdečo fazo, vse bolj v rdeči fazi. Danes so omenili poslabšanje v Gorenjski in Osrednjeslovenski regiji, izpostavili izboljšanje v Obalno-kraški regiji, niti z besedo pa niso omenili Zasavja. Na današnjem zemljevidu žal številka za sedem-dnevno povprečno število okužb ni vidna, podatki na NIJZ so včerajšnji, smo pa vprašanje že naslovili na Urad Vlade za komuniciranje.

O spremembi barve regije bo oziroma naj bi Vlada odločala jutri, ko bo znano tudi ali prihodnji teden zasavski otroci ponovno gredo v šole in vrtce. Glede na covid sledilnik imamo v Zasavju trenutno 531 aktivnih okužb, največ še vedno v Litiji (209), najmanj v Trbovljah (92).

 

Zasavje krepko v rdeči fazi, a za Vlado še vedno črno

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...