7.6 C
Trbovlje
četrtek, 6. maja 2021
ZON.siAktualnoZasavje krepko v rdeči fazi, a za Vlado še vedno črno

Zasavje krepko v rdeči fazi, a za Vlado še vedno črno

Zasavje je trenutno po incidenci celo pod slovenskim povprečjem, a šole in vrtci so vseeno zaprte (slika 1). Odločitve na Vladi, ki temeljijo na 7-dnevnem povprečju, namreč sprejemajo enkrat tedensko, skoraj teden dni vnaprej. Zasavje beleži povprečje 33 okužb v zadnjih 7 dneh, prag za prestop v rdečo fazo je 37. 

Zasavska incidenca pod slovenskim povprečjem

Vir: NIJZ

Trenutno je 5 regij črnih, ampak črne so trenutno, podatki pa so “stari”. Danes objavljeni podatki so bolj spodbudni za Obalno-kraški regijo in tudi za Zasavsko, so povedali na novinarski konferenci vlade. V Zasavski regiji so razmere boljše kot prejšnjo sredo, zato je naša regija črna, a črtkana. število potrjenih primerov zadnjih 7 dneh znaša 33, prag za prehod v rdečo regijo pa je pri 37. Torej smo krepko zakorakali v rdečo fazo, ne glede na to, pa za Zasavje veljajo ukrepi iz črne faze. Ukrep, ki je na ulice včeraj in v soboto poslale več kot 1000 Zasavcev, je zaprtje šol in vrtcev.

Na vprašanje novinarke Milanu Kreku, ali imajo kakšne podatke, da so protesti tudi vir okužb, le ta odgovori: “Protesti taki kot so bili videni na televiziji so seveda vir okužb. /…/V teh protestih so bili okuženi otroci, če je bil kdo kužen, bodo dobili okužbo.”

Posnetek zaslona, NK Vlade, 1.2.2021

Če bi se odločali danes, bi v Zasavju šole in vrtce zaprli

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...