15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoZasavje vse bližje oranžni, današnjih podatkov ni "zaradi tehničnih težav"

Zasavje vse bližje oranžni, današnjih podatkov ni “zaradi tehničnih težav”

Svežih podatkov NIJZ, ki poroča o aktivnih okužbah in vseh kazalniki Vlade za odločanje o barvah posameznih regij in posledično ukrepih na posameznih območjih, ni – zaradi tehničnih težav, pravijo. 

Rečeno je sicer bilo, da naj bi Vlada danes na seji odločala o ukrepih za prihodnji teden, a kot kaže, se odločitev vnovič izmika.

Včeraj smo objavili zemljevid, iz katerega pa ni bilo razvidno povprečno število potrjenih primerov za zadnjih 7 dni. Pozno popoldan so nam z Urada Vlade za komuniciranje zemljevid le poslali. Ta je iz 33, kolikor je bila številka še dan prej, včeraj padel na 30, kar je blizu zelo meje za prehod v oranžno fazo (meja je 28). Kakšna je ta številka danes, ni znano, “zaradi tehničnih težav na NIJZ” je dejala vladna govorka, ki drugih komentarjev o manjkajočih podatkih ni želela podati.

Vir: UKOM, objava na tiskovni, 2.2.2021

Medtem pa covid sledilnik pravi, da ima Zasavje 502 aktivni okužbi, zadnjega januarja je bilo teh 539, 28. januarja pa 538.

Še vedno je največ okužb v Litiji, kjer pa je številka padla pod 200, pod 100 še vedno vztrajajo v Trbovljah.

In, če se ozremo še na 7-dnevni zemljevid potrjenih okužb po posameznih zasavskih občinah. V Zagorju in Trbovljah število potrjenih okužb v zadnjem tednu znaša 0,3 odstotka prebivalcev, v Hrastniku 0,4 in v Litija 0,5 odstotka prebivalstva.

Vir: Covid sledilnik, 3.2.2021

Zasavske pediatrinje odločno PROTI zaprtju šol in vrtcev!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...