11.4 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualnoZasavje vse bližje oranžni, današnjih podatkov ni "zaradi tehničnih težav"

Zasavje vse bližje oranžni, današnjih podatkov ni “zaradi tehničnih težav”

Svežih podatkov NIJZ, ki poroča o aktivnih okužbah in vseh kazalniki Vlade za odločanje o barvah posameznih regij in posledično ukrepih na posameznih območjih, ni – zaradi tehničnih težav, pravijo. 

Rečeno je sicer bilo, da naj bi Vlada danes na seji odločala o ukrepih za prihodnji teden, a kot kaže, se odločitev vnovič izmika.

Včeraj smo objavili zemljevid, iz katerega pa ni bilo razvidno povprečno število potrjenih primerov za zadnjih 7 dni. Pozno popoldan so nam z Urada Vlade za komuniciranje zemljevid le poslali. Ta je iz 33, kolikor je bila številka še dan prej, včeraj padel na 30, kar je blizu zelo meje za prehod v oranžno fazo (meja je 28). Kakšna je ta številka danes, ni znano, “zaradi tehničnih težav na NIJZ” je dejala vladna govorka, ki drugih komentarjev o manjkajočih podatkih ni želela podati.

Vir: UKOM, objava na tiskovni, 2.2.2021

Medtem pa covid sledilnik pravi, da ima Zasavje 502 aktivni okužbi, zadnjega januarja je bilo teh 539, 28. januarja pa 538.

Še vedno je največ okužb v Litiji, kjer pa je številka padla pod 200, pod 100 še vedno vztrajajo v Trbovljah.

In, če se ozremo še na 7-dnevni zemljevid potrjenih okužb po posameznih zasavskih občinah. V Zagorju in Trbovljah število potrjenih okužb v zadnjem tednu znaša 0,3 odstotka prebivalcev, v Hrastniku 0,4 in v Litija 0,5 odstotka prebivalstva.

Vir: Covid sledilnik, 3.2.2021

Zasavske pediatrinje odločno PROTI zaprtju šol in vrtcev!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...