-- OGLAŠEVANJE --

Zasavci zbrali več kot 15.000 evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Na treh zasavskih pokopališčih so prostovoljci v akciji Manj svečk za manj grobov zbrali preko 15.000 evrov.

Več kot polovica v Zasavju

V akciji širom Slovenije so do tega trenutka zbrali 30.267,65 evrov. Ta znesek se še povečuje, saj se sredstva še vedno stekajo na račun Fundacije Svečka, prav tako se zbirajo še donacije na spletni strani.

Tokrat prvič tudi v Hrastniku

Prvič letos se je akcija poleg Zagorja in Trbovlje odvijala tudi na pokopališču Dol pri Hrastniku, kjer so vestni prostovoljci zbrali velik del sredstev, čeprav se po izkušnja prvo leto zbere najmanj. Vodja akcije Primož Jelševar je nad potekom letošnje akcije navdušen in vsako leto se najdejo novi predlogi za kraje, kamor bi akcijo še razširili. Trenutno je teh 14 po vsej Sloveniji.

Več 10 tisoč Zasavcev prispeva

Točnega števila, koliko ljudi prispeva nimajo. Je pa ob podatkov, da je povprečen znesek, ki ga darujejo 1 evro, mogoče predvidevati, da je darovalcev več kot 10 tisoč.

Velika zasluga gre 300 prostovoljcem, je nadaljeval Jelševar, ter se zahvalil še vsem, ki so darovali in kakorkoli pri akciji sodelovali.

Na državni ravni je bilo zbranih dovolj sredstev za nakup profesionalnih reševalnih nosil, s katerimi bodo opremili Gorsko reševalno zvezo Slovenije. Na lokalni ravni bo trinajst prejemnikov dobilo sredstva za nakup nevrofizioterapij, vozila za bolnike z epilepsijo, gibalnih terapij za varovance Varstveno delovnega centra Zasavje, več javno dostopnih defibrilatorjev, ultrazvočnega inhalatorja in aspiratorja, sonde za ultrazvok, CTG aparata za pregledovanje nosečnic, grelne posteljice za novorojenčke in naprave Motomed.

Foto: Manj svečk za manj grobov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --