-- OGLAŠEVANJE --

Zasavci v akcijo! Z dobro idejo do zaposlitve

-- OGLAŠEVANJE --

10 brezposelnih Hrastničanov in 10 brezposelnih Trboveljčanov ima priložnost, da se vključi v program Podjetno v svet podjetništva. Na Regionalni razvojni agenciji (RRA) Zasavje vloge sprejemajo do 9. junija.

Instrument financira Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Uspešno v podjetniške vode

Vesna Peklar Selič

Program, ki je znova na voljo Hrastničanom in Trboveljčanom, je pred časom uspešno zaključila tudi podjetnica Vesna Peklar Selič.

“V programu sem dobila številne nove informacije, predvsem glede ‘papirologije’, kako odpreti svoj s. p., kako izdajati račune in podobno. V tem času sem izdelala tudi poslovni načrt, čeprav sem nekaj izkušenj glede tega imela že iz srednje šole. Odločitev, da se podam v podjetniške vode je padla že pred tem, zaradi sodelovanja v programu, pa mi je bil ta prehod zagotovo lažji.” Podjetnica je svojo idejo izpilila tako daleč, da je v Trbovljah nekaj mesecev po programu odprla lokal s točenimi parfumi.

4 mesece za razvoj podjetniške ideje

Program Podjetno v svet podjetništva naj bi se začel 3. julija. Vključeni kandidati bodo individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem samozaposlitve, zaposlitve v svojem podjetju ali zaposlitve pri drugih delodajalcih. V tem obdobju bodo pripravili poslovni načrt, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja.

Udeleženci bodo na RRA Zasavje redno zaposleni za čas usposabljanja, ki bo trajalo štiri mesece. Za to obdobje jim pripada plačilo v višini minimalne plače in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo.

Prijavitelji morajo imeti stalno bivališče v občini Trbovlje ali občini Hrastnik, vpisani morajo biti v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje ter imeti poravnane vse zapadle obveznosti do države.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --