22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoZaradi njih plevel ne bo skril rudarske zapuščine

Zaradi njih plevel ne bo skril rudarske zapuščine

Člani Rudarskega muzejskega in etnološkega društva SREČNO ZAGORJE so se ta vikend že četrtič zbrali na tradicionalni spomladanski akciji čiščenja in urejanja rudarskih obeležij.

Lotili so se štirih lokacij

Portale je 22 članov društva očistilo, uredili so rastje pred portalom in okolico. Začeli so pri rovu Orlek v Evroparku, nato so uredili še vhod v Aleksandrov rov v Toplicah. Potem pa še oba portala rovov ob križišču pri Rudarskem muzeju Zagorje, tako portal Zveznega rova, kakor tudi portal Loškega prekopa. Ena od skupin je očistila še rastje ob ostanku žičnice in naprave za splavni zasip na Vilheminju.

Prostovoljci so v dobrih treh urah olepšali rudarsko zapuščino in se po akciji odpravili na zasluženo malico. Finančno pomoč za vsakoletno akcijo je prispevala Občina Zagorje.

“Cilj našega društva je ohraniti še obstoječa rudarska obeležja in jih povezati v Rudarsko pohodno in učno pot, ki bo lahko dodatna turistična ponudba Rudarskega muzeja Zagorje in tudi našega rudarskega Zagorja” je po uspešni delovni soboti dejala Maja Malovrh Repovž.

 

Foto: Maja Malovrh Repovž

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...