today-is-a-good-day
10.9 C
Trbovlje
nedelja, 3. marca 2024
ZON.siAktualnoFOTO: Zaradi nje Trbovlje zapisano na kulturnem zemljevidu sveta

FOTO: Zaradi nje Trbovlje zapisano na kulturnem zemljevidu sveta

Sreda zvečer je bila v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje rezervirana za osrednjo slovesnost ob kulturnem prazniku, na kateri je bila podeljena nagrada Tončke Čeč za izjemne posamezne kulturne in umetniške dosežke v občini in zunaj nje, ki prispevajo k uveljavitvi in ugledu občine.

Prejemnica nagrade Tončke Čeč za leto 2024 je novomedijska umetnica dr. Maša Jazbec, ki je s svojim delom pripomogla, “da se je mesto Trbovlje vpisalo na zemljevid sveta, kot eden od centrov intermedijskih umetniških praks,” so zapisali na Občini Trbovlje.

Dr. Maša Jazbec je umetnica, akademska raziskovalka, kuratorka in producentka, ki se udejstvuje na različnih področjih, kjer se stikata znanost in umetnost. V svojem večplastnem ustvarjanju se posveča predvsem vplivu robotike in ostalih podobnih tehnologij na življenja ljudi in ostalih živih organizmov. Končala je študij likovne umestnosti na Pedagoški fakulteti v Mariboru, nato je opravila magistrski študij novomedijske umetnosti na oddelku Interface Culture Univerze v Linzu (Avstrija), se izpopolnjevala na inštitutu IAMAS (Japonska), kasneje pa je doktorirala na programu Empowerment Informatics na Univerzi v Tsukubi.

Nagrajenka je ob dnevu slovesnosti v trboveljskem hramu kulture odprla tudi razstavo svojih preglednih del, ki bo v Novi galeriji DDT na ogled do 2. marca 2024.

Foto: R.Ahlin

FOTO: Na osrednjem dogodku 70-letnice Trbovelj: “Mesto ste (smo) ljudje!”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...