-- OGLAŠEVANJE --

Zaradi neskladij na komunalo prihaja mož številka 3?

-- OGLAŠEVANJE --

Podražitev ogrevanja v Trbovljah je jabolko spora med županom Zoranom Pozničem in direktorjem Komunale Trbovlje Igorjem Glušičem. Medtem, ko prvi drugemu očita prelomljeno obljubo, drugi prvemu nedostopnost. Občani pa so tisti, ki bodo – ne glede na to, kdo ima prav – plačevali račune. 

Družina na 60 m2 iz 100 na 126 evrov za ogrevanje

Komunala Trbovlje je s 1. avgustom povišala ceno ogrevanja na 145 evrov na megavatno uro brez davka. Kar bi za družino iz Trbovelj, ki ima enega otroka in živi v večstanovanjski stavbi na 60 kvadratnih metrov (stavba je bila energetsko sanirana) pomenilo, da so za ogrevanje marca 2023 plačali 100€, z novo ceno in višjim davkom pa naj novembra letos plačali 126 evrov. S takšnim izračunom nam postreže direktor komunale.

Poznič vs. Glušič

Razmerja med lastnikom, torej občino in direktorjem so se skrhala, kot pravi župan Zoran Poznič, ker je direktor obljubil, da samovoljno ne bo podražil ogrevanja, a je to vseeno storil. Po drugi strani pa Igor Glušič pojasnjuje, da je bil nadzorni svet, kjer sedijo tudi predstavniki občine, pravočasno seznanjen z novimi cenami. Prav tako naj bi direktor komunale večkrat neuspešno planiral sestanek z županom.

Direktorju bo pod prste gledal prokurist

Janez Žlak

Vrnimo se k višji ceni ogrevanja. Lani so Trboveljčani po prevzemu vajeti s strani Glušiča dobili 15 odstotni popust na ogrevanje (iz cene 159 evrov) in nato tudi nižjo ceno v znesku 129 evrov na megavatno uro, ki je veljala v času regulacije cen s strani države, kar je pomenilo tudi do konca kurilne sezone in z nižjo obdavčitvijo.

Da je nova “trboveljska” cena 145 evrov na megavatno uro najdražja v državi ne drži, kar lahko potrdijo najmanj Hrastničani, kjer jim bo v sistemu daljinskega ogrevanja Petrol računal 164 evrov – kar je še več kot v času najvišje cene v Trbovljah. Ob tem nam direktor Glušič zaupa, da si želi, da bodo do pričetka kurjenja ceno še vseeno spustili. Upajo na povračilo s strani Vlade za razliko iz časa 4-mesečne regulacije cen, kar bi v primeru Trbovelj po prvih izračunih pomenilo četrt milijona evrov, poleg tega bo komunala leto zaključila z 1,7 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo in bi del prav tako lahko primaknili k ceni ogrevanja.

Kurilna sezona je tik pred vrati, na občini pa ne želijo presenečenj. Zato so med točke dnevnega reda naslednje občinske seje umestili imenovanje prokurista na trboveljski komunali. Če se bo občinski svet strinjal bo nad poslovanjem komunale po novem bdel Janez Žlak – nekdanji direktor TET, RTH, SDH in nadzornik družbe Petrol.

EKSKLUZIVNO: Komunala Trbovlje danes potrdila popust na ogrevanje

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --