19.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZaradi enega občana kolesarska steza namesto do Orehovice samo do ETI-ja

Zaradi enega občana kolesarska steza namesto do Orehovice samo do ETI-ja

Dolgo pričakovana kolesarska steza, del projektov iz Dogovora za razvoj regij, ki bo peljala skozi Zagorje do Izlak se bo zaradi zgolj enega občana končala pri družbi ETI in ne v Orehovici pri podjetju Skitti, kot je bilo prvotno zamišljeno.

Projekt za 8 kilometrov dolgo kolesarsko stezo je oddan in pravila so jasna. Steza mora potekati neprekinjeno. In, ker se Občini Zagorje ni uspelo dogovoriti z vsemi lastniki določene trase, so morali pot skrajšati. Projekt je bil konec januarja oddan, poti nazaj ni več. »Dobili smo skoraj 100 individualnih soglasij, vsa soglasja do družbe ETI, tam pa je lastnik, s katerim se nikakor ne moremo dogovoriti za 150 metrov relacije« je na občinski seji svetnikom pojasnil župan Matjaž Švagan, ki pa o imenih lastnikov ni želel govoriti.

Na očitke, da gre za prevelike zneske na posamezen kilometer je župan dejal: »Ta kolesarska ni primerljiva z ostalimi kolesarskimi, kdor pozna konfiguracijo terena, okoli 8 km kolesarske steze, ve da gre za enkraten zgodovinski poseg v naši občini. Marsikdo, ko povem da imamo to traso dogovorjeno, ne more verjeti.«

Naložba vredna 6,4 milijona evrov naj bi bila v večji meri sofinancirana iz infrastrukturnega ministrstva. Zagorjani računajo, da bi pridobili kar 5 milijonov nepovratnih sredstev. Z realizacijo projekta in obstoječe že zgrajene kolesarske infrastrukture se bo omogočila zveznost kolesarske steze od železniške postaje v Zagorju do Izlak in med mestom Zagorje in naseljem Kotredež. Želja in ideja, da bi s kolesarsko potjo nadaljevali tudi do Orehovice in še naprej proti Trojanam, ostaja.

V Zagorju nova sprehajalna in kolesarska steza ter 164 parkirnih mest

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...