25 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.siAktualnoNapovedane zamude vlakov še večji del aprila, predvsem na zasavski relaciji

Napovedane zamude vlakov še večji del aprila, predvsem na zasavski relaciji

Kot smo že poročali včeraj in kot uporabniki železniškega potniškega prometa dobro vedo, na relaciji proge Dobova-Ljubljana prihaja do zamud zaradi vzdrževalnih del, ki jih izvajajo Slovenske železnic. Znano je postalo tudi, do kdaj in na katerem odseku bodo zapore v aprilu.

Zaradi zamud v Zagorju, kot smo o več kot polurni zamudi poročali včeraj, predvidoma ne bo več prihajalo, saj so vzdrževalna dela na odseku med postajama Zagorje in Sava končana, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi na Slovenskih železnicah.

“Vlaki so zamujali od 5 do 10 minut, izjema je vlak na relaciji Dobova – Ljubljana, ki zaradi frekvence potniških vlakov pridobi zamudo od 20-25 minut. Večina zamud nastane na odseku vzdrževalnih del v času med 08.20 in 09.10 uro, ko je največja frekvenca potniških vlakov,” so pojasnili.

Predvidena nujna vzdrževalna dela v preostanku aprila

Bo pa predvidoma do 5- ali 10-minutnih zamud prihajalo še v prihodnjih treh tednih, in sicer zaradi del na odseku Kresnice – Laze, so pojasnili na Slovenskih železnicah.

Prihodnji teden od ponedeljka do četrtka bodo nujna vzdrževalna dela opravljali od 7.50 do 13.35 ure, ko bodo zapirali en tir ali celo progo, od torka, 19. aprila, do četrtka, 21. aprila, pa bo takšen režim dela potekal med 7.40 in 13.15 uro, smo še izvedeli.

SORODNI ČLANKI:

POZOR: Vlaki bodo zamujali tudi več kot pol ure!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Sumijo na požig, ki se je iz enega avtomobila razširil še na drugega in na smetnjake

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:   PP Zagorje ob Savi: - v soboto so policisti nudili asistenco zdravstvenemu osebju ZD Zagorje ob Savi -...
X